Mästarnas lycka – sex månader efter titeln

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. De får till sist ta in publik i Amalie Arena.

Så i natt, ett halvår efter den avgörande finalen mot Dallas, kunde Tampa Bay Lightning äntligen hissa mästerskapsbaneret i taket.

Sedan gick de ut och slog Nashville med 6-3.

– Det var fantastiskt. Fast bara 3800 satt på läktarna kändes det som att hallen var utsåld, säger målskytten Blake Coleman.

Redan innan öppningskvällen i januari hade regerande mästarna en traditionsenlig segerceremoni i sin hemmahall, men då låg läktarsektionerna helt öde så mästerskapsbaneret hissades bara halvvägs.

– Vi väntar med att skicka den hela vägen i taket tills vi har fans på plats, hette det.

Nu får ett begränsat antal åskådare komma in, så innan nattens hemmamatch mot Nashville fullbordades ceremonin.

Foto: Steve Nesius / TT

– Det var helt fantastiskt. Fast bara 3800 satt på läktarna kändes det som att hallen var utsåld, säger Blake Coleman.

– Vi kände energin och upphetsningen och när jag såg baneret i taket kom allt över mig igen, som en våg av känslor, jag blev verkligen påmind om vad vi gick igenom i bubblan i Toronto och Edmonton i somras.

Att hemmaspelarna blev inspirerade märktes när pucken såsmåningom släpptes också. Bolts stod för en förträfflig insats och körde över Predators med 6-3.

Victor Hedman svarade för en assist, precis som Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok hos förlorarna.

Det tycks inte längre gå att slå New York Islanders. De tog sin åttonde raka seger i natt, borta mot Devils med 3-2, och delar nu ledningen i sammanlagda tabellen med Tampa, Florida och Toronto.

– Fast ikväll hade vi lika gärna kunnat förlora. Jag gillade inte vår arbetsinsats i de två första perioderna, målvakten Semyon Varlamov var tveklöst vår bäste spelare, säger coachen Barry Trotz.

William Nylander gjorde sitt tolfte mål för säsongen i Torontos hemmamatch mot Winnipeg, varmed han rycker åt sig ledningen i svenska målligan.

Men det hjälpte inte långt, Jets blev ännu en gång för svåra för aningen formsvaga Leafs och vann med 5-2.

– Det var en riktigt dålig match från vår sida, vi kunde knappt slå två passningar rätt på hela kvällen, muttrar Leafs-coachen Sheldon Keefe.

Mellan Columbus och Dallas såg det ut att bli straffavgörande efter 3-3 vid full tid, men när fem sekunder återstod av förlängningen lyckades Blue Jackets-backen Zach Werenski stänka in en puck.

Emil Bemström bidrog med en assist.

Buffalos kris bara fördjupas varje gång de spelar. I natt höll de i och för sig hyggligt jämna steg med Penguins i ett par perioder, men fick till sist stryk med 3-0.

– Det är svårt att beskriva vad som händer nu, jag har aldrig varit med om en liknande svacka på den här nivån. Man står knappt ut, säger målvakten Carter Hutton.

Florida Panthers ställning som topplag befästes ytterligare med en 4-2-seger mot Chicago hemma i Sunrise.

Finländske stjärncentern Aleksander Barkov prickade in två mål, medan svenske backen Adam Boqvist fixade den ena av Blackhawks baljor.

St. Louis hade planerat revansch på Vegas för gårdagsnattens övertidsförlust, men det blev det inget med. De åkte på en 5-1-smocka hemma i Enterprise Center istället.

– En väldig besvikelse, säger kaptenen Ryan O’ Reilly.

William Karlsson hade en assist för gästerna.

Vancouver Canucks fick klara sig utan skadade Elias Pettersson i natt igen, men det gick bra ändå. De slog Edmonton med 2-1.

Nils Höglander assisterade till Tyler Myers matchavgörande mål.

San Jose hade inte vunnit två raka på hela säsongen innan fredagens 6-0-seger mot Anaheim, men nu har de tre för de vann i natt igen – med 3-1.

Enda svenskpoängen tillkom på Ducks tröstmål, i form av en assist för Isac Lundeström.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!