Publicerad 2021-02-27

Broc Little blev målskytt för första gången på nästan fyra månader.

Det bärgade för Linköpings seger, med 4–2 mot Örebro.

– De är väldigt desperata och får utdelning på det också, säger Örebros Daniel Muzito-Bagenda i C More.

Linköping bröt den tre matcher långa förlustsviten de hade bakom sig med en 4–2-seger mot Örebro på lördagseftermiddagen. Och det var inte den enda negativa sviten som bröts.

3 december gjorde Broc Little sitt senaste mål. Efter det missade han 20 omgångar på grund av skador och sedan han kom tillbaka har han inte hittat målformen. Men i dag var han tillbaka i protokollet, när han utökade ledningen för Linköping i andra perioden.

– Det var väldigt tungt och frustrerande att sitta där och inte kunna hjälpa till. Den här vintern har verkligen varit en prövning. Sen har det varit lite upp och ner på senaste, så det är alltid skönt att få in den där första, säger han i C More.

Och det syntes på honom, då han firade ordentligt efter målet. Med det hade Linköping en 3–1-ledningen när de gick till den andra periodpausen.

”Krigar för allt de har”

Örebros Daniel Muzito-Bagenda hade dock hoppet uppe för att lyckas vända matchen.

– De krigar för allt de har. Vi måste vinna närkamper och vända det här i tredje perioden, säger han i C More.

Vändningen kom aldrig, men hoppet ökades på med en reducering i tredje perioden. Glenn Gustafsson placerade in 3–2 med nio minuter kvar av matchen och trots forcering från Örebro resterande kom de aldrig närmre. Det istället Linköping som krönte matchen med ett sista mål.

Segern gör att Linköping klättrar uppåt i tabellen, från jumbo till en elfteplats. Värt att notera är dock att alla tre lag under dem i tabellen har färre matcher spelade. Örebro befinner sig på en femteplats.