Nicklas Bäcktström toppar svenska poängligan efter ny show

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström är hetare än någonsin.

Han tryckte in åttonde målet för säsong när Washington slog Buffalo i natt och toppar nu både svenska målligan och svenska poängligan.

– Vi har fått in lite nytänk i offensiven, coachen vill att vi ska vara mer aggressiva på mål. Men det är nog mest tillfälligheter att jag råkat göra så många mål, säger stjärncentern från Valbo till Sportbladet efter 3-1-segern.

Han har ju varit firad stjärna ända sedan han debuterade i NHL hösten 2007, ”Bäckis” – men rent mål- och poängmässigt har han faktiskt aldrig startat en säsong lika lyckat som i år.

– Jag har ingen riktig koll på sånt där, men så måste det väl nästan vara. Det har aldrig blivit så många mål i början av en säsong i alla fall, säger han när vi når honom i den amerikanska huvudstaden.

Det åttonde för året kom alltså mot Buffalo i natt, när han i ett powerplay i slutet av första perioden föste in en puck som låg fri i målgården bakom Linus Ullmark.

Åtta mål och tolv assist

– Jag var rätt säker på att nummer åtta skulle sätta den med sitt skott, men det blev en konstig och tursam retur och plötsligt hade jag öppen kasse. Då får man inte missa, fortsätter den 33-årige gästriken.

Med det leder han såväl svenska målligan som svenska poängligan – med sammanlagt åtta mål och tolv assist.

– Vi har fått in lite nytänk i offensiven, coachen vill att vi ska vara mer aggressiva på mål. Men det är nog mest tillfälligheter att jag råkat göra så många mål, kommenterar han.

– I huvudsak försöker jag bara spela som vanligt. Samtidigt är det ju så att om några puckar trillar in så växer självförtroendet.

”Otroligt viktigt”

Det går helt ok för Washington som lag också. Segern i natt var andra raka och därmed hakar de på i toppen av East-tabellen.

– Ja, det har sett bra ut på slutet, vi tar våra tvåpoängare och det är otroligt viktigt när säsongen är så kort och vi spelar så många matcher hela tiden, konstaterar ”Bäckis”.

Buffalos tröstmål prickades in av Victor Olofsson.

Foto: Nick Wass / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt

Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!