Men Västerås IK vann på nytt

Publicerad 2021-02-07

AIK räddade sviten – men förlorade i förlängning mot Västerås.

En poäng, men två befarade skador.

AIK kvitterade i slutsekunderna mot Västerås, men förlorade återigen i förlängning.

– En stor skalp. AIK har en riktigt bra trend, säger Västerås tränare Thomas Paananen till C More.

Västerås följde upp förlängningssegern hemma mot AIK i fredags (5–4) med att åter vinna på övertid. Den här gången borta på Hovet.

Efter två mållösa perioder med imponerande målvaktsspel gav formstarke Alexander Lunsjö Västerås ledningen endast 24 sekunder in i den tredje perioden.

Sviten intakt

Med 24 sekunder kvar av densamma kvitterade Malte Setkov, den 22-årige backen som är inlånad från Malmö.

Målet innebar att AIK tog poäng för åttonde matchen i rad.

Drygt en minut in i förlängningen sköt Daniel Öhrn hem extrapoängen till Västerås.

”Vinner välförtjänt”

– Vi vinner välförtjänt, säger Västerås tränare Thomas Paananen till C More och tillägger:

– En stor skalp. AIK har en riktigt bra trend på slutet. En bra seger för oss.

Oroväckande för AIK var att både Anton Karlsson och Max Lindholm, två tongivande poänggörare, tvingades kliva av under matchens gång.

Väsby vann skotten hemma mot Mora med 35–24, men bortalaget tog hem alla tre poäng. Tre mål de sista åtta minuterna innebar att gästerna kunde vinna med 5–2. Ludvig Larsson gjorde det matchavgörande målet och stod även för tre assist.