Berts kritik mot hockeyns utveckling – efter förlusten

Och efter att Skellefteå förlorat mot Djurgården för andra dagen i rad var Bert Robertsson uppgiven över hur svårt det är att hitta nätet.
– Det är en jävla massa folk i målgården, säger han i C More.

Djurgården ser allt mer ut som Skellefteås mardrömsmotståndare.

Två gånger 2–1 och sex poäng på två dagar är ett imponerade facit.

Deras höga och intensiva press skadar skoningslöst och var det som visade vägen även nu. Det är inte många lag som kommer till Skellefteå och vinner skotten med 15-5 i första perioden.

Mål också av René Bourque och Axel Jonsson-Fjällby gav en 2-0-ledning som såg ganska trygg ut.

Men Skellefteå är också ett riktigt bra lag och gjorde match av detta – precis som igår på Hovet. Reduceringen kom av Adam Pettersson.

Skellefteå vann skotten förkrossande i andra perioden, men lyckades inte få in pucken.

I tredje perioden hade Djurgården en stor chans att avgöra när Jonsson-Fjällby stoppades i friläge. Men straffen missades av Patrik Lundh.

”Svårt att göra mål”

Efter det var det en intensiv jakt från Skellefteå för att få med sig poäng. Men tack vare ett jäkla kämpande och en storspelande Joacim Eriksson i målet höll Djurgården undan.

Bert Robertsson gillade vad han såg i form av intensitet och tempo. Men Skellefteåtränaren är bekymrad över det han menar är en defensiv utveckling av SHL.

– Vi tar över spelet och löser deras press och etablerar mycket spel i deras zon. Men sen är det en jäkla massa folk i målgården, säger han och fortsätter:

– En kompis, en friidrottare, sa till mig en gång att snart står det fem man plus målvakt i målgården och skyddar målet och kontrar och det börjar nästan se ut så lite grann. Det är svårt att göra mål.

Bert Robertsson finner en del stöd i statistiken. Dagens omgång med sju matcher och totalt blott 23 mål är den målsnålaste sedan SHL blev 14 lag och började med sjumatchers-omgångar.

– Det är svårt att få duktiga spelare att skina i svensk ishockey just nu, tyvärr. Det är mycket känslor, hjärta och offervilja i svensk hockey – det är hedervärt det också, avslutar Robertsson.