”En av våra bästa på hela säsongen”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Rangers-förlust trots bra spel

1 av 6 | Foto: AFP
Lundqvist blev utnämnd till matchens tredje stjärna enligt nhl.com

NEW YORK. Rangers fick smaka egen medicin i första, kokande derbyt mot Islanders i Brooklyn.

De spelade riktigt bra, men förlorade i alla fall – i stället för tvärtom.

– Ja, det var en av våra bästa matcher för säsongen och även om det såklart känns lite surt att bara var en dragning från bägge poängen är det viktiga att vi börjar hitta vårt spel nu, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter strafförlusten (2–1).

Så många gånger under grundseriens inledande två månader har New York Rangers spelat mediokert och tafatt – och vunnit i alla fall.

I nattens slutspelsartade duell mot Islanders – den första någonsin i Barclay's Center mellan de bittra rivalerna – var det snarare tvärtom.

Gästerna från Manhattan stod för en riktigt solid insats och lyckades kombinera en hunger och aggressivitet med noggranhet och kloka beslut.

Men till slut blev det förlust med 2–1 i alla fall – efter straffavgörande.

– Ja, vi var en dragning ifrån två poäng. Det känns såklart lite surt, men jag håller med om att vår insats var stabil. Det var en av våra bästa matcher på hela säsongen. Just noggrannheten fanns där och det är helt enkelt ett måste, säger en inte alltför nedslagen Henrik Lundqvist när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Så vi får ändå vara nöjda med det här. Det viktiga är att vi börjar hitta vårt spel nu.

Stålberg målskytt

Kaptenen John Tavares gav Islanders ledningen i ett långt fem-mot-tre-läge i mitten av andra perioden, men senare i samma period lyckades Viktor Stålberg vinkla in sitt tredje mål för säsongen – och det räckte alltså ändå till en poäng.

– Det händer inte så ofta att jag gör mål längre, så det kändes skönt, säger han med ett leende.

– Jag tycker också vi gjorde en riktigt bra match. Framförallt såg det mycket bättre ut i defensiven än på länge. Vi tog bra beslut och begick nästan inga individuella misstag alls.

”Riktigt het”

Derbyt var Viktors första sedan han kom till New York inför den här säsongen – och han gillade upplevelsen.

– Jag var med i slutet av den stora rivaliteten mellan Chicago och Vancouver och den var riktigt het. Nu förstår jag att det är likadant här och det ska bli riktigt kul att spela fler matcher mot dom här, säger han.

Redan kommande natt har Rangers ny match – mot Colorado hemma på Madison Square Garden.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!