Nicklas Danielsson vänder hem – klar för Brynäs

Publicerad:
Uppdaterad:
Nicklas Danielsson tillbaka i Brynäs-tröjan till hösten.
Foto: Brynäs/TT
Nicklas Danielsson tillbaka i Brynäs-tröjan till hösten.

HOCKEY

Redan i november avslöjade Sportbladet att Brynäs jagade Nicklas Danielsson.

Nu har forwarden presenterats som ett nyförvärv till nästa säsong.

– Det känns helt fantastiskt. Jag känner ju för Brynäs, säger Danielsson.

Sportbladet avslöjade redan 27 november att Brynäs ledde jakten på forwarden Nicklas Danielsson, 33, som tänker flytta hem efter sex säsonger utomlands.

Kontraktet med Lausanne, där han spelat de tre senaste säsongerna, går ut och familjen vill hem till Sverige igen.

Och det blir till Brynäs han återvänder för spel från och med nästa säsong. På en presskonferens under tisdagen presenterades forwarden som har skrivit på ett treårskontrakt med förra årets SM-tvåa.

– Jag är förväntansfull över att komma hem. Det känns helt fantastiskt faktiskt. Jag gillar det spel som Brynäs står för med hög fart och snabba spelvändningar. Förhoppningsvis kan jag bidra till det spelet, säger Danielsson på presskonferensen.

”Känner ju för Brynäs”

Nicklas Danielsson kom till Brynäs som junior och gick på hockeygymnasiet i Gävle. Han SHL-debuterade redan som 17-åring och gjorde sedan tre SHL-säsonger med Gävleklubben i början av 2000-talet.

Danielsson menar att valet därför var rätt givet när han väl flyttade hem till Sverige.

– Man kan väl säga att karriären började här. Sedan har jag följt Brynäs under några år och tycker att laget spelar den typ av hockey som är rolig både att titta på och spela. Det är mycket fart och man vill verkligen lira pucken snabbt. Ett spel som jag gärna vill vara en del av. Dessutom känner jag ju för Brynäs. Och jag vill verkligen vinna ett SM-guld.

47 poäng på 48 matcher

Danielsson har även spelat i SHL med Djurgården och Modo innan han 2012 valde att flytta till schweiziska storklubben Bern. Därefter har han spelat i KHL och Schweiz.

Den här säsongen har forwarden gjort fina 47 poäng på 48 matcher för Lausanne.

Nicklas Danielsson var också med i det Tre Kronor som 2013 vann VM-guld i Globen. Han spelade även VM-turneringarna 2014 och 2015.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!