I kväll gav Johan Alcén Timråkeepern svar på tal genom att göra mål på honom.

Brynäs besegrade Timrå i en stökig match.

– Extra skönt att vinna en sådan här match, säger Alcén efter 4–2-segern.

Brynäs IF

Det var senast lagen möttes i Gävle, när Brynäs vann med 5–1 i mitten av december, som Timråmålvakten kom med ett riktigt utspel i Sportbladet.

Han gick till hård attack mot Brynäs retsticka Johan Alcén.

– De har ett gäng som åker och snackar. (Johan) Alcén är i Brynäs för att hans farsa (målvaktstränaren Pecka Alcén) har varit där, det vet alla. Det är ett virus i omklädningsrummet, sa Svedberg då.

Stökig match

Han var förvisso ångerfull över uttalandet och erkände att han gick för långt, men i kväll – två månader senare – gav Alcén svar på tal.

Två minuter in i andra perioden gjorde han mål på Svedberg och reducerade för Brynäs.

– Jag går bara på mål och pucken dimper ner framför mig. Det var inte så svårt, säger Alcén i C More om sitt mål.

Matchen var annars stökig och känslosam.

Innan den andra perioden delade Sebastian Ohlsson ut en misstänkt huvudtackling på Jacob Blomqvist, men det resulterad ”bara” i en tvåminutersutvisning.

Flera gruff och smällar följde efter det.

– Det var många situationer åt båda hållen, mycket känslor. Jag tror det var en underhållande match att titta på, säger Alcén.

Lagkaptenen fick matchstraff

I tredje perioden, efter att Brynäs hade kvitterat till 2–2, visade Blomqvist frustration, crosscheckade Andreas Söderberg i ansiktet – och fick matchstraff.

Brynäs drog på sig ännu en utvisning kort senare – men det blev faktiskt vägvinnande.

I boxplay såg nämligen Gävlelaget till att avgöra matchen när Emil Forslund skrinnade i väg och sköt 3–2.

Med 1.11 kvar avgjorde Tomi Sallinen genom att skjuta 4–2 till Brynäs i öppen kasse.