Svenskarna glödheta när Nashville utjämnade

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson laddade bägge två knallpåkarna med skarp ammunition innan tisdagens returduell mot Arizona.

Så nu är Nashville Predators med i sin Stanley Cup-serie.

– En väldigt viktig seger förstås. Att hamna i 0-2-underläge när man ska vinna tre matcher hade inte varit så kul, säger Järnkrok till Sportbladet efter 4-2-segern.

Hockeyhjältarna från Music City stod för en förbryllande blek insats i öppningsmatchen mot Arizona i förrgår, fick stryk med 4-3 och var piskade att vinna returen i Rogers Place i Edmonton.

Ett likadant framträdande till och säsongen hade hängt i en tråd lika skör som den New York Rangers försöker rädda livhanken med.

Men predatorerna spann istället vidare på den energi de trots allt lyckades krama fram i slutperioden i söndags och  skaffade sig 2-0-ledning redan under första tio minuterna.

– Men jag tycker ändå vi startade lite för trögt, säger Calle Järnkrok på telefon efter slutsignalen.

– Vad hade vi, fem skott eller något? Det var lite tur att vi lyckades gå upp i 2-0-ledning då. Men i andra och tredje skapade vi lite mer tryck.

Viktor Arvidsson håller med.

– Det var lite segt i början, det var det.. Vi var dock effektiva som gjorde två mål och i andra tycker jag vi tog över och spelade bättre än dem.

”Har ju en jäkla bössa”

Ja – och då slog Calle till med det 3-0-mål som slutligen tog musten ur Arizona. Sex minuter in i handlingen dök han upp mitt i slottet, fick pucken och svepte in den bakom Darcy Kuemper.

– Jag fick en väldigt fin passning av Colton Sissons och sköt och efter en första retur gick den in, förklarar han. 

Sedan slog ”Arvy” spiken i Columbus-kistan med en fruktansvärd slägga i tredje. Han kom loss i två-mot-en-läge med Matt Duchene och och just när alla trodde att ”Hackspetten från Kusmark” skulle slå en passning ute på sin högerkant dammade han istället på ett monstruöst slagskott som bara visslade förbi Coyotes-keepern.

– Ja, han har ju en jäkla bössa och fick på ett riktigt fint slagskott där, konstaterar Järnkrok.

– Jag tänkte skott hela vägen fram, säger skarprättaren själv.

Ny match i kväll

Coyotes fick in två tröstmål i slutminuten, så fajten slutade 4-2 – och med det är serien utjämnad.

– Det var en väldigt viktig seger förstås. Att hamna i 0-2-underläge när man ska vinna tre matcher hade inte varit så kul, kommenterar Järnkrok.

– Nej, särskilt inte som vi spelar nästa match redan i morgon, fyller Arvidsson i.

Precis.

Tredje ronden i serien avgörs under onsdagen – 20.30 svensk tid.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!