Publicerad:
Uppdaterad:

Henke Lundqvist i personligt samtal

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvist har haft ett personligt samtal med klubbens president.

New York Rangers ledning säger att en målvakt ska bort till nästa säsong.

– Vi försöker att hantera situationen på rätt sätt och ta oss framåt, säger John Davidson till New York Post.

Så snart laget kom tillbaka till New York efter att ha blivit utslaget mot Carolina Hurricanes kallades det till möte.

Henrik Lundqvist och New York Rangers president John Davidson har diskuterat framtiden i ett personligt samtal.

– Vi kommer fortsätta att ha diskussioner för att komma fram till vilka vägar vi ska ta för att komma framåt. Vi vill behandla människor på ett bra sätt och får se var det slutar, säger John Davidson.

Henrik Lundqvist.
Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist.

Petad för ryssarna

Henrik Lundqvist fick sitta mycket i båset i vinter. De två matcherna han stod i slutspelet när Igor Sjestiorkin hade blivit ljumskskadad var heller ingen succé.

Den 24-åriga ryssen blev uppkallad från AHL-klubben Hartford Wolf Pack under säsongen, gjorde succé och bevisade att han är framtiden. Lika gamle landsmannen Aleksandr Georgijev stod fler matcher än Henrik Lundqvist under säsongen.

Den 38-årige svensken har ett år kvar på kontraktet med New York Rangers innehållande en klausul att inte bjudas ut till andra klubbar, bytas bort eller skickas till farmarlaget utan hans medgivande. Klubben kan däremot köpa ut honom.

– Vi kommer inte att gå in i nästa säsong med tre målvakter. Vi kommer att ta den tid som behövs för att lösa den här situationen och för att se vad som kommer att hända med de här tre personerna, men vår plan är att ha två målvakter när säsongen startar, säger general managern Jeff Gorton.

Spekulationer i USA

Diskussionerna med Henrik Lundqvist och hans agent kommer att fortsätta löpande.

– Samtalen vi har är med en framtida person i Hall of fame ... ”Hank” är en fantastisk kille som vill ha koll på läget. Vi kommer alla tillsammans att försöka lösa hur vi ska göra inom gruppen och försöka göra det som känns rätt, säger John Davidson.

Bland all rapportering i nordamerikansk media finns spekulationer om att han kommer att avsluta ishockeykarriären, eller att han kommer att spela med tvillingbrodern Joel Lundqvist i Frölunda den här säsongen för att sedan kanske återvända till NHL och försöka vinna Stanley Cup med någon klubb som 40-åring.

Henrik Lundqvist lämnade Frölunda för New York Rangers till säsongen 2005/2006 och har omnämnts som klubbens största spelare genom tiderna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: