Tobias Forsberg berättar om skadan

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksands Tobias Forsberg skadade sig allvarligt i vintras.

Nu berättar han för första gången om sin kamp och om skadans omfattning.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar.” skriver han i ett känslofyllt inlägg på Instagram.

Det var i den hockeyallsvenska matchen mellan Leksand och Almtuna på annandagen i fjol som forwarden Tobias Forsberg skadades allvarligt efter att ha slagit huvudet i sargen.

Forsberg fördes till Falu lasarett och förflyttades senare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, varifrån det senare kommunicerades ut att skadan var allvarlig.

31-åringen har tidigare berättat om hur rörd han har blivit av allt stöd.

Informationen efter olyckan har varit knapphändig, efter önskemål av Tobias familj. Men nu vill han själv berätta hur tiden efter skadan har varit och var han befinner sig nu.

Detta gör han i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.”

Foto: Henrik Hansson / TT / TT NYHETSBYRÅN

”Ni är guld värd”

Han fortsätter:

”Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa.” skriver han och fortsätter:

”Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp. Utan det stöd jag har fått från min familj skulle jag aldrig ha tagit mig hit i den här processen. Dom har varit vid min sida från dag ett. För det enorma stöd från alla möjliga håll jag först på slutet insett omfattningen av känner jag en sån tacksamhet. Känner mig hedrad och lyckligt lottad att så många bryr sig. Allt det här, alla hälsningar och tifon, meddelanden på sociala medier och omtanke överallt ifrån har varit ett stort stöd när jag har känt mig som svagast. Tack. Och ett minst lika stort tack till all vårdpersonal som har tagit hand om mig. Ni är guld värd. Tack!”

Startar stiftelse i Tobias namn

Han avslutar med att berätta att han har fått tillbaka matchtröjan som han hade på sig vid olyckstillfället.

”Trots att det här har ställt mig inför utmaningar jag aldrig hade kunnat förställa mig så försöker jag varje dag att ta mig framåt. Jag har precis fått tillbaka matchtröjan jag hade på mig den där dagen. Den som sjukvårdarna var tvungna att klippa sönder. Nu är den ihopsydd och nästan som förr, precis som jag.”

Leksands IF skriver på sin hemsida att Tobias opererades för sina skador i Uppsala men sedan en tid tillbaka har flyttats till Rehab Station Stockholm där han ”gör sitt bästa för att försöka rehabilitera och lära sig att möta de nya svårigheter skadan har fört med sig.”

Klubben meddelar även att det kommer sättas upp en insamlingsstiftelse i Tobias Forsbergs namn, där samtliga medel oavkortat kommer gå till Tobias rehabilitering och framtid. Denna stiftelse kommer starta under maj månad och mer information kommer att kommuniceras i Leksands kanaler.

Publicerad:

LÄS VIDARE