Västervik vann med 3–2 i Jönköping och bröt HV71:s jättesvit.

Men skrällen överskuggades av en otäck smäll.

HV71-backen Alexander Ytterell flög i full fart in i stolpen med huvudet före – och har förts till sjukhus.

Händelsen såg minst sagt otäck ut.

Minuten in i tredje perioden försökte Alexander Ytterell jaga i kapp en fri Alexander Hilmerson, men i stället tappade HV-backen balansen och brakade rakt in i målburen med huvudet före.

Ytterell blev liggandes länge på isen innan han till slut kunde resa sig upp och ledas in i omklädningsrummet.

Efteråt meddelar HV71:s läkare Jonas Kalman, på klubbens Twitterkonto, att 30-åringen drabbats av hjärnskakning och förts till sjukhus för vidare undersökningar.

Chocköppning

Tidigare i matchen hade Västervik chockat HV71 genom att gå upp i en 2–0-ledning redan efter fem minuters spel.

Men när det var dags för hemmalagets första powerplay kom reduceringen.

Chad Billins avlossade en puck som Fredrik Forsberg sedan kunde raka in. Det innebar att Billins gjort poäng för tolfte matchen i rad och tangerar därmed Johan Åkermans 16 år gamla hockeyallsvenska rekord i antalet poänggivande matcher i rad.

Reagerar starkt över matchstraff

När HV71 sedan drog på sig ett matchstraff (Daniel Bertov) ökade Västervik på till 3–1.

Ett matchstraff som HV-kaptenen Nichlas Torp dock hade synpunkter på.

– Fruktansvärt konstig utvisning. Ska man helt plötsligt bara få åka runt med huvudet först? Har man inte den speluppfattning ska man inte spela hockey, säger han i C More och fortsätter:

– Tänker han att det bara är att glida runt utan att bli tacklad? Det handlar om att försvara sig också. Jag blir så jävla trött på det.

Jönköpingsklubben reducerade ännu en gång, i andra perioden, men kom inte närmare än så, utan Västervik höll ut, skrällvann med 3–2 och bröt HV:s svit på nio raka trepoängare.