– Han var verkligen i zonen i kväll och det var kul att se, berömmer tränaren John Hynes.

Filip Forsberg har varit i stark form sedan han återvända från skada häromvecka.

Och i natt kom nästa stora styrkebesked i form av fyra kassar.

Forsberg var överallt på isen när hans Nashville Predators körde över gästande Columbus Blue Jackets.

– Man kunde se direkt att den kedjan var full av energi, menar Hynes.

Hyllar lagkamratens passningar

Forsberg slog till två gånger i första och två gånger i andra i en match som slutade 6–0 till hemmalaget.

Men själv är han ödmjuk och vill hellre lyfta fram sina lagkamraters insats.

– Jag tycker att det overkliga var (Mikael) Granlunds passningar. Jag vet inte hur han fick dem att bli av men alla fyra mål var bara för mig att peta in, säger Forsberg.

Svensken har nu åtta poäng på fyra matcher sedan han återvände från skada den 24 november.

Ett besked så gott som något inför OS.

I Minnesota visade lagets svenskar sig från sin bästa sida mot Arizona i natt.

Jonas Brodin gjorde både mål och assist och Joel Eriksson Ek drämde in in puck även han när Coyotes avhandlats med 5–2.

Brad Marchand avstängd för att en slewfoot på Oliver Ekman-Larsson.

Då åkte Bruins på däng mot Detroit.

Med en storspelande Alex Nedeljkovic mellan stolparna såg Red Wings till att knäppa Boston på näsan undet natten.

Gustav Lindström bokfördes för en assist.

15 sekunder kvar.

Då bröt Florida nattens dödläge med Washington.

Alldeles i slutet av den tredje perioden kunde Sam Reinhart bli matchhjälte och peta in 5–4 för Panthers.

De tidigare lagkamraterna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin hade varsitt assist för vardera lag.

I natt var det efterlängtad comeback för New Jersey supertalang Jack Hughes.

Men någon omedelbar succé blev det inte.

I stället såg Erik Karlsson och hans San Jose till att spoilera återkomsten och vinna med 5–2.

Karlsson själv passade på att smälla in sitt fjärde mål för säsongen och i Devils noterades Jesper Bratt för ett mål, assisterad av Andreas Johnsson.

St. Louis Blues visade i natt prov på jävlar anamma.

De blåa vände ett 0–3- underläge mot Tampa Bay och gick senare och vann på straffar.

Oskar Sundqvist och Victor Hedman stod för varsin passningspoäng i matchen.

Kaliforniaderbyt mellan Anaheim och Los Angeles blev den målrik affär.

Isac Lundeström och Adrian Kempe blev båda målskyttar för respektive lag i vad som till sist fick avgöras på straffar efter 4–4 under 65 spelade minuter.

Väl där blev det dock till slut ankorna som tog hem det efter att Kevin Shattenkirk avgjort.