Växjö vände mot Djurgården efter backens jättetabbe

Publicerad 2021-10-02

Växjö vände 0–2 till 4–2 efter Tobias Ekbergs jättebjudning.

Djurgårdsbackens felpass i slutminuterna satt på Robert Roséns blad – och matchen var förlorad.

– En väldig tur. Det är bara att tacka och ta emot, säger Rosén till C More.

Djurgården var på väg mot en bortaseger mot mästarna Växjö.

Nyförvärvet Matt Lorito gjorde både 1–0 och 2–0, kanadensarens två första mål för klubben.

– Jag har haft en del chanser de senaste matcherna så det var bara en tidsfråga, säger Lorito till C More.

Då började upphämtningen

Bortamålvakten Niklas Svedbergs nolla stod sig fram till slutet av den andra perioden, då Martin Lundberg styrde in reduceringen.

SHL:s poängligaledare Richard Gynge stötte sedan in 2–2 i mitten av den tredje perioden, hans sjätte mål och 13:e poäng på sju matcher.

Med mindre än två minuter kvar av matchen fullbordades vändningen. Djurgårdsbacken Tobias Ekbergs rensning gick rakt i gapet på Robert Rosén, som direktsköt in 3–2.