Publicerad 2018-10-31

Sebastian Ohlsson kan stängas av.

Timrå-spelaren är anmäld till disciplinnämnden efter en ful tackling mot Luleås Pontus Själin.

Luleå slog Timrå med 5–3 på tisdagen.

Men segern fick en bitter eftersmak då Pontus Själin tvingades kliva av med en befarad hjärnskakning. 22-åringen blev liggande på isen med smärtor efter att ha fått en smäll mot huvudet av Timrås Sebastian Ohlsson, som fick matchstraff.

”Usch.. svider i mig när jag ser sådana tacklingar!”, skrev Luleås Patrick Cehlin på Twitter.

”För armen mot huvudet”

Nu riskerar Ohlsson avstängning.

Timrå-spelaren är anmäld till disciplinnämnden och ett beslut väntas komma senare under onsdagen.

Drygt 13 minuter in i den första perioden lägger Timrå ner pucken på mål, pucken styrs sedan ut i hörnet av målvakten. Luleåspelaren Pontus Själin spelar direkt iväg pucken och Timrås Sebastian Ohlsson kommer med fart ner mot Själin. I tacklingsögonblicket hoppar Ohlsson och för armen mot huvudet på Själin som avbryter matchen och återkommer inte mer i matchen”, står det i anmälan.

Från samma match är även Luleås Austin Farley, 24, anmäld. Detta efter en situation i slutet av tredje perioden.

Med 2.05 kvar av tredje perioden blir det en utvisning nere i hörnet och spelet är avblåst. Luleåspelaren Austin Farley och en Timråspelare åker ihop nedanför blå linje. Efter varsin knuff crosscheckar Farley Timråspelaren våldsamt över halsen. Om inte disciplinnämnden anser att detta är en checking to the head anmäler situationsrummet Austin Farley för crosschecking regel 59.4”, står det i anmälan.

Även Olle Liss, 26, riskerar avstängning. Rögle-spelaren satte in en knätackling på Moras Viktor Amnér, som fick lämna isen, i tisdagens segermatch (3–1) och är anmäld till disciplinnämnden.