Tränaren: ”Därför startar han i fjärdekedjan”

William Nylanders måltorka håller i sig.

Men han kunde i alla fall lägga till en poäng i statistiken när hans Toronto föll mot Arizona i natt.

Samtidigt förklarade tränaren Mike Babcock varför svensken startar i lagets fjärdelina.

Det har gått tungt för Willian Nylander, 22, i NHL.

Men i natt noterades han för en assist till första målet i hemmamatchen mot Arizona. Assisten tar Nylander till sammanlagt fyra poäng under hans säsong som började först den 6 december på grund av utdragna kontraktsförhandlingar. Han hade före matchen mot Arizona gjort ett mål och två assist.

Insatsen ledde dock inte till någon Toronto-seger, utan Arizona vann med 4–2.

”Försöker ta bort pressen”

De senaste dagarna har snacket annars handlat om att Nylander blivit nedflyttad till fjärdekedjan i Toronto.

Inför nattens match förklarade tränaren Mike Babcock sitt val att låta svensken starta i fjärdelinan, även om Nylander fick ta plats i andrakedjan efter en skada på lagkamraten Andreas Johnsson (hjärnskakning) med knappt fyra minuter kvar av andra perioden.

– Det här är inte ett sätt att bestraffa Willy på. Han är medveten om att han inte har levererat. Vi försöker bara ta bort pressen på honom genom att flytta honom till en annan kedja. Han kommer få chansen på det sättet. Och han vet. Han har sagt till mig att han vet exakt vad han måste göra, sa Babcock.

”Här är vi nu”

Han fortsatte:

– Det är lätt att vara efterklok och jag är medveten om att ni i medierna gärna vill vara det, men i mitt jobb finns inte den lyxen. Vi gjorde allt vi kunde för att få i gång honom, men det fungerade inte. Så här är vi nu.

Målet som följde efter Nylanders assist blev det enda i första perioden, men i början av andra gjorde Arizonas Mario Kempe sitt tredje mål för säsongen efter en målgivande passning från Lawson Crouse, och tog matchen till 1–1.

Kempes lagkamrat Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist i slutet av andra perioden. Målet, som sattes av Clayton Teller, tog Arizona till ledning för första gången i matchen.

Toronto ligger trea i den östra konferensen.

Torontos William Nylander med Arizonas Jakob Chychrun i andra perioden.