Valentina Lizana Wallner lägger av

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:

Den svenska landslagsmålvakten i ishockey lägger plocken på hyllan. Det skriver hon i sin blogg på hockeysverige.se

”Jag gissar att det är så här det känns att göra slut med sitt livs kärlek”, skriver Lizana Wallner.

Valentina Lizana Wallner, 25, blev en av svensk ishockeys nya stjärnor efter OS i Sotji. Men under årets världsmästerskap på hemmaplan fick hon stå vid sidan av under hela turneringen. Nu meddelar hon att hon lägger av med ishockeyn.

”Motivationen finn helt enkelt inte där länge. Jag har gjort mina uppoffringar, planerat mina måltider och räknat mina sömntimmar. Jag har tagit mina personbästa i alla fystester och jag har uppfyllt drömmar. Men jag har fler drömmar som jag vill uppnå. Drömmar utanför rinken. Och det är dem jag tänker ta itu med nu”, skriver hon i sin blogg på hockeysverige.se

”Just nu mår jag som bäst utan den”

Sin sista säsong spenderade Lizana Wallner hos Djurgården och enligt henne själv så var det den roligaste säsongen i hennes karriär. Men nu är det dags att ta steget vidare från hockeyn som varit en stor del av hennes liv.

”Men någonstans handlar livet om att hitta ett välbefinnande. Förut har jag alltid mått som bäst med hockeyn vid min sida. Just nu mår jag som bäst utan den. Men livet är för kort för att missa för många tåg. Jag hoppar på ett nytt tåg nu. Slutdestinationen är ännu oklar, men förhoppningsvis kommer jag att jobba med hockey på något sätt framöver.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN