Växjö vann – trots matchstraff direkt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Peter Andersson drog på sig det snabbaste matchstraffet i SHL sedan 1999.

Redan i första bytet sänkte Växjöbacken Brynäs landslagsduo Joel Kellman och Jesper Boqvist.

– Första rapporten på Kellman är inte bra. Det kan handla om två veckor, det kan handla om sex veckor, säger en besviken Brynästränare Magnus Sundquist efter 3–5-förlusten mot Växjö.

Det var grinigt direkt från nedsläpp och även efter slutsignalen.

När lagen skulle tacka varandra efter matchen utbröt bråk mellan Växjös Brendan Shinnimin och Nicklas Danielsson. Shinnimin slog en knytnäve i sidan på Danielsson när Brynäsforwarden inte ville tacka honom för matchen.

– Man ska ta hand efteråt tycker jag, det var barnsligt båda vägar kan jag tycka, säger Brynäs tränare Magnus Sundquist, som sedan skickade en syrlig passning till Shinnimin:

– Han behöver träna sommarträning så han klarar av att stå på benen. Det är en jävligt duktig spelare, men han måste i alla fall prova att stå fast på isen och inte ramla så ofta.

Crosscheckade Boqvist

Växjöbacken Peter Andersson spelade inte i omstarten mot Frölunda tisdags. Mot Brynäs var han med men fick inte ens spela en halv minut.

Redan efter 26 sekunder fick Växjöbacken matchstraff efter en crosschecking mot Jesper Boqvists ansikte. 

Enligt domarna.se är Anderssons matchstraff det snabbaste som finns i databasen för SHL sedan 1999.

Några sekunder innan matchstraffet var Andersson inblandad i en situation där Brynäs landslagscenter Joel Kellman skadade knäet så allvarligt att han inte kom tillbaka i spel. 

– Han fick en smäll på knäet, det ser inte bra ut. Läkarna pratar om en ligamentskada i knäet, men hur allvarligt får kommande undersökningar visa. Det kan handla om två veckor, det kan handla om sex veckor, Magnus Sundquist.

Tuff start för båda lagen. Brynäs utan sin bästa spelare och Växjö med fem minuter i box play.

Då klev junioren Adrian Elefalk fram. När Kellman tvingades kliva av fick Elefalk för första gången chansen att spela SHL-hockey.

Publikfavoriten avgjorde

Redan efter 2.58 skickade han in sitt första SHL-mål och gav Brynäs ledningen. 

Men bara två minuter senare hade Växjö vänt till 2–1-ledning och hade sedan ett målmässigt övertag, även om Brynäs hämtade upp 1–3 till 3–3.

Tungt NHL-meriterade Kris Versteeg gjorde nu sin hemmadebut och fick med sig en assistpoäng. Han gillade både spelet på isen och stämningen på läktaren i Vida Arena:

– Väldigt kul, annorlunda jämfört med Nordamerika, publiken hjälper verkligen till att hålla energin uppe. Intensiteten var definitivt som en slutspelsmatch. Båda lagen såg ut att hata varandra redan från start, säger Versteeg till C More.

Direkt efter gästernas kvittering, som nämnde Elefalk hade assist till, slog publikfavoriten Brendan Shinnimin in ett nytt ledningsmål för hemmalaget.

– Jag är stolt över grabbarna som jag tycker genomför en heroisk insats. Att de får 4–3-målet så tidigt sänker oss, för där var Växjö skakiga, säger Sundquist.

Och i slutsekunderna kunde Tuomas Kiiskinen fastställa slutresultatet till 5–3 i tom bur. Tre mycket viktiga poäng för Växjö som klättrade upp till sjunde plats i tabellen och utökade avståndet till Brynäs.

 

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.

 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!