SHL-klubbar kan få ytterligare miljoner

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Klubbarna i SHL kan få ytterligare pengar att värva för nästa säsong.

Genom att uppfylla kraven i ett nytt incitamentprogram kan föreningarna få fem miljoner kronor rakt in i kassan enligt Hockeynews.se.

– Det här en del i vårt arbete av att vara en av världens två bästa ligor, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Sportbladet.

Från och med säsongen 18/19 börjar det nya tv-avtalet mellan SHL och Cmore att gälla. Avtalet som kommer inbringa cirka 45 miljoner kronor per säsong till varje klubb har varit en het debatt sedan det offentliggjordes för ett drygt år sedan.

Nu skriver Hockeynews.se att SHL-klubbarna kan dryga ut skattkistan med ytterligare fem miljoner kronor.

”Licenskraven skruvas upp”

För att få ut miljonerna måste vissa kriterier i ett nytt incitamentsprogram uppfyllas till nästa säsong.

– Vi pratar inte om hur mycket pengar det handlar om, men det här ska hjälpa oss och klubbarna att förvalta och driva ligan på bästa sätt. Kriterierna är satta tillsammans med klubbarna och det här ska stärka och hjälpa dem att klara licenskraven som skruvas upp. Som exempel kan det handla om att en kameraposition ska flyttas, det är lite olika delar, säger Jörgen Lindgren.

Pengarna är sedan fria för föreningarna att använda hur de vill.

– Det finns ingenting som säger att de här pengarna kommer gå direkt till att dryga ut någon lönebudget. Det här ska som sagt säkerställa att alla klubbar uppfyller kraven och på så sätt kan fortsätta utveckla sin organisation, avslutar Lindgren.

Publicerad:

LÄS VIDARE