Mårtensson spräckte målnollan mot KHK

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

HOCKEY

LINKÖPING. I årets sista match spräckte Tony Mårtensson sin 30 matcher långa måltorka.

Men LHC tappade ledningen i slutminuterna – och efteråt är LHC-centern väldigt besviken.

– Det får verkligen inte hända. Gör du så här i ännu viktigare matcher kan säsongen vara slut, säger Mårtensson.

Tony Mårtensson, 37, vända hem till Linköping inför den här säsongen, men han har inte fått det att lossna offensivt. Efter 30 spelade matcher stod han fortfarande på noll mål. Men i årets sista match, hemma mot Karlskrona, gjorde Tony Mårtensson säsongens första mål.

– Jag hade hellre låtit bli att göra mål och vunnit matchen, men det klart det är viktigt, och skönt för självförtroendet. Nu känns det som att det kommer att rulla på, säger Mårtensson.

Målet betydde 2-0 för Linköping, men Karlskrona kom tillbaka. Gästerna tog ut målvakten med 4.34 kvar och gjorde sedan två mål inom loppet av en och en halv minut. I förläningen fullbordade Marcus Paulsson Karlskronas vändning.

– Leder man med två mål med fyra minuter kvar ska det vara stängt, säger Mårtensson.

– Vi har våra bästa defensiva spelare på isen på båda målen. De har spelat många sådana situationer. Det ska inte hända. Man får inte släppa in två mål sådär. Det är lätt att stå här och säga att det inte får hända, men det får verkligen inte hända. Sjukt viktiga poäng står på spel. Gör du så här i ännu viktigare matcher kan säsongen vara slut, säger Mårtensson.

Kan det bli en mental grej när ni återigen tappar i slutskedet?

– Det har hänt några gånger. Leder vi med sex, sju minuter kvar blir vi sjukt passiva och sjukt rädda att förlora. Man måste spela som vanligt och folk som är ute på isen måste vilja ha pucken. Man kan inte åka och gömma sig. Vi pratade om det efter matchen mot Djurgården och nu gör vi exakt samma sak, säger Mårtensson.

En som var desto mer nöjd var Karlskronas tränare Ove Molin.
– Det är en speciell känsla att sitta här. Att plocka ut målvakten och göra två mål på det sättet är inte ofta det händer. Skönt att få vara med om det, säger Molin.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!