Järnkrok tvåmålsskytt i straffseger mot Ottawa

TT

Publicerad 2023-03-19

Torontos Calle Järnkrok blev tvåmålsskytt i mötet mot Ottawa i nattens NHL-ishockey, som slutade 5–4 till Toronto efter straffar.

– Han är bara så lömskt bra på så många saker, säger lagkamraten Matthews om svensken.

Järnkrok gav Toronto ledningen med 3–2 drygt nio minuter in i den andra perioden, framspelad av Auston Matthews, som efter matchen hyllade sin lagkamrat:

– Han är bara så lömskt bra på så många saker. Han är så smart, hamnar på fantastiska platser över hela isen, inte bara i den offensiva zonen.

– Han är bara en väldigt enkel kille att spela med.

Järnkrok gjorde också 4–2 efter närmare tio minuters spel i den tredje perioden. Det blev hans 17:e mål för säsongen. Han har därmed tagit poäng under fyra matcher i rad.

Zibanejad målskytt i krossen

Ottawa kom igen genom två mål av Brady Tkachuk innan perioden var slut. Efter en mållös förlängning avgjorde Torontos Alexander Kerfoot på straffar.

Även New York Rangers Mika Zibanejad gjorde ett mål under natten och därtill två assist. Svensken inledde målfesten mot Pittsburgh, som slutade 6–0 till Rangers.

Pittsburghbacken Marcus Pettersson fick lämna matchen i början av den tredje perioden på grund av en skada, meddelade Pittsburghs tränare Mike Sullivan efter matchen.

Calle Järnkrok gjorde två mål i nattens NHL-ishockey. Arkivbild.