Hampus Plato

Björklöven fick med sig extrapoängen borta mot Västervik.

Då rasar hemmalaget mot domarna.

– Det är svårt att veta nivån på utvisningarna, säger Hampus Plato i C More.

När Björklövens målkung Nick Schilkey prickade in 2–1 med ett mäktigt slagskott knappt fem minuter in i den tredje perioden, såg man ut att gå mot en säker seger. Målet var amerikanens 20:e för säsongen.

Men med bara drygt tre minuter kvar svarade hemmalaget i powerplay.

Ludwig Stenlund sköt från blålinjen och Hampus Plato slog in returen bakom Joona Voutilainen.

Avgjorde i förlängning

I förlängningen kunde dock norrlänningarna avgöra, efter ett märkligt avslut från Gustav Possler som letade sig in retfullt mellan benen på Västerviks målvakt Emil Kruse.

– Den är svår att rädda faktiskt, säger Possler skämtsamt i C More.

Vad säger du om insatsen över 60 minuter plus några extra?

– Det är inte så mycket att säga, vi ska ju ha tre poäng med oss från den här matchen.

Kritiserar domarna: ”Vet inte nivån”

Västerviks kvitteringsskytt, Hampus Plato, var mycket irriterad efter slutsignalen.

– Jag vet inte hur mycket man får säga i tv, men det är svårt att veta nivån på utvisningarna om det helt plötsligt tas för solklar tripping och sen tar man nåt som inte finns på kartan. Och sen släpper man en solklar slashing... Man vet liksom inte vad som gäller, säger han i C More.

Vinsten innebär att Björklöven är tillbaka på vinnarspåret efter fredagens förlust mot Tingsryd. För Västerviks del var förlusten deras första på hemmaplan på fyra matcher och man befinner sig alltjämt längst ner i tabellen.