Målskytten förvånad: ”Att de inte blåser av”

Pathrik Westerholm, till höger, firar målet mot Linköping.

Pathrik Westerholms mål blev omdiskuterat.

Till och med målskytten var förvånad.

– Att de inte blåser av, säger han i C More.

Malmö–Linköping var en match med olika ansikten. 2–0 till hemmalaget blev till 2–3 efter tre mål på fyra minuter och 19 sekunder i slutet av andra perioden av Linköping.

Ponthus Westerholm kvitterade, Ty Rattie gjorde sitt andra mål i matchen för LHC och Markus Hännikäinen fastställde slutresultatet 5–3 i öppen kasse.

– Vi gör en skitdålig match i dag. Vi är inte ödmjuka nog inför uppgiften. Jag förstår inte varför, säger Malmötränaren Tomas Kollar efter förlusten.

Förvånad att det godkändes

Malmös 2–0-mål diskuterades i den första periodpausen. Pathrik Westerholm, 30, stoppade nämligen en rensning över sitt egna huvud, där han hade klubban i ett stadigt grepp med båda händerna.

– Jag vet inte om det är skaftet eller handen, säger Westerholm, om var pucken tar, i C More.

Han fortsätter:

– Lite förvånad att de inte blåser av, men det är skönt.

Pucken studsade via Pathrik till Ponthus Westerholm som spelade tillbaka till brorsan. Han fintade sig sedan till öppet mål och la in 2–0.

Silly-surr: Monsterbud på rivalens lagkapten