Rangers bryter tystnaden om Lias Andersson

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nu bryter New York Rangers till sist tystnaden om härvan kring Lias Andersson.

– Vi har försökt nå Lias men han föredrar att kommunicera genom sin agent. Innan vi talat med honom själv är det svårt att kommentera vad saken gäller men jag har svårt att se vad det är förutom besvikelse, säger klubbpresidenten John Davidson.

New York Rangers-ledningen har varit förbryllande ovillig att ge några kommentarer sedan Lias Andersson i december bad om att bli trejdad och sedan helt sonika lämnade organisationen – och inte heller hans uppmärksammade uttalanden i svenska medier i veckan om att han lider av psykisk ohälsa efter ”incidenter” som till slut blev för mycket ville man inledningsvis bemöta.

Men nu väljer alltså John Davidson, Rangers president, till sist ändå att yttra sig.

– Jag har ringt Lias, men inte talat med honom. Däremot har jag talat mycket med hans agent. Det verkar vara så Lias vill göra det här just nu, säger han efter lagets träningspass i Tarrytown norr om Manhattan.

Lias Andersson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lias Andersson.

– Det är svårt att få någon klarhet i vad som hänt utan att tala direkt med personen. Jag vill inte läsa texter översatta från svenska, jag vill ha ett samtal med honom.

”Jag vet ingenting”

Davidson säger samtidigt att han har svårt att förstå vad det är för ”incidenter” den unge svensken, plockad av Rangers som nummer sju i draften 2017, menar ska ha inträffat.

– Jag har varit i kontakt med alla inblandade i vår organisation och får inget intryck av att det varit några problem. Jag tror de flesta vet att vi behandlar människor bra i den här organisationen och jag har svårt att se vad det här rör sig om förutom besvikelse över att det inte gått som han hoppats.

Vad som händer härnäst är oklart, men president Davidson gör klart att inga dörrar är stängda.

– Jag vet ingenting förrän jag pratat med Lias själv, men alla tänkbara lösningar finns på bordet, säger han.

– Vi sitter inte bara här och säger ”nej, vi vill inte prata med honom”. Vi vill ha dialog. Vi hoppas kunna lösa det här, han är fortfarande vår spelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!