William Nylanders formtopp håller i sig.

I natt blev det två nya poäng när Leafs besegrade Minnesota borta och då passar superstjärnan på att hylla sin nya kedjekamrat John Tavares.

– Med vissa klickar det bara automatiskt med en gång, säger ”Nyllet” till TSN.

Nylanders poängrad börjar se väldigt trevlig ut med blågula ögon.

Med både mål och assist i nattens seger har nu stjärnforwarden samlat på sig 35 poäng på 41 matcher.

Och det trots att han den sista tiden flyttats isär från vanlige parhästen Auston Matthews och istället matchats tillsammans med kapten Tavares.

”Klickade genast”

Duon har spelat ihop de senaste fyra matcherna och under den tiden har Nylander samlat på sig åtta poäng, fyra mål och fyra assist.

Även Tavares verkar trivas och har nio poäng under perioden.

– Det hände naturligt under match och de klickade genast så vi har låtit det vara så tills vidare, berättar lagets tränare Sheldon Keefe.

Nattens seger var klubbens sjunde på sina senaste åtta matcher.

William Nylander

När New Jersey inatt besegrade Boston på straffar utmärkte sig varsin svensk, tillika AIK-produkt, i varje lag.

Först var det Joakim Nordström som satte 2–0 för Bruins i första perioden. Sedan fick Jesper Bratt trycka dit en kvitteringspuck i tredje.

Därmed blev båda de sista för sina klubbar att göra mål under föregående årtionde.

Decenniet hann även bli speciellt för Djurgårdsfostrade Lukas Vejdemo i Montreal som fick göra debut i nattens match mot Carolina.

Totalt blev det drygt sex minuters spel när Canadiens avslutade årtiondet med en 1–3-förlust.

I Hurricanes noterades en annan Lucas, Umeåsonen Wallmark, för en passningspoäng.