Glädjande besked för Frölunda

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Joel Lundqvist fick matchstraff och riskerade avstängning.

Men nu har disciplinnämnden sagt sitt.

Frölunda-kaptenen frias.

Joel Lundqvist anmäldes till disciplinnämnden efter gårdagens huvudtackling på Jens Olsson, vilken genererade matchstraff, men klarar sig nu undan avstängning.

Således kommer Lundqvist att vara med och spela den fjärde kvartsfinalen mot Malmö på fredag.

Bryter inte mot regeln

Efter en granskning anser nämnden att det inte finns någonting som tyder på att det var en avsiktlig huvudtackling.

”Vid denna bedömning konstaterar Disciplinnämnden inledningsvis att det med hänsyn till spelsituationen var motiverat att utdela en tackling mot Malmöspelaren och att det inte bör ligga Joel Lundqvist till last att han valde att tackla och inte gå på puck. Disciplinnämnden anser alltså att Joel Lundqvist inte agerat obehärskat eller vårdslöst när han valde att tackla Malmöspelaren. Disciplinnämnden konstaterar vidare att tacklingen utdelades på ett korrekt sätt utan uppåtgående rörelse eller höga armar. Att tacklingen ändå träffade huvudet på Malmöspelaren berodde istället på att denne kort innan träffen ändrade sin kroppsposition.

Disciplinnämnden finner med hänsyn till vad som ovan redovisats att Joel Lundqvist inte på ett vårdslöst, obehärskat eller våldsamt sätt brutit mot regel 44 avseende checking to the head. Anmälan lämnas därför utan bifall.” skriver SHL på sin hemsida.

”Jag kan omöjligt hinna avbryta min åkväg”

Lundqvist själv tycker inte att han kunde gjort något annorlunda.

– Jag ändrar inte åkriktning, har armen nere och förbereder mig för fysisk kontakt och ser att han gör detsamma. Men han väljer att avbryta tacklingen en halv sekund innan jag är framme. Jag kan omöjligt hinna avbryta min åkväg rakt fram. Känslan är att jag träffar honom lite på ben och armar. Jag får överrotation när han stannar upp för att undvika den tackling som redan är påbörjad, säger han i ett pressmeddelande från svenska ishockeyförbundet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!