Andra förlusten för Frölunda - kris direkt

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

JÖNKÖPING. Två matcher - två förluster.

Krisstämpel på Frölunda direkt.

– Vårt passningsspel är nästan obefintligt i dag. Vi får åka hem och fortsätta träna, säger Roger Rönnberg efter 2-3 mot HV71.

Det var två lag i Kinnarps Arena som kom från allt annat än övertygande premiärer. HV71 åkte dit med 0-4 i Ängelholm, och regerande mästarlaget Frölunda åkte på en knockout hemma mot Brynäs (2-5). 

Två revanschsugna lag med andra ord. Men också ångestladdat.

– Det är tidigt på säsongen och det syns att lagen inte riktigt sitter ihop. Vårt lag sitter definitivt inte ihop, vi spelar inte med samma tanke i situationerna. Det är lite spretigt, säger Roger Rönnberg.

Hans lag hängde ändå med bra i den första perioden, kom tillbaka och kvitterade (Joel Mustonen) efter HV71:s tidiga ledning. Men i andra tappade man spel, press och idé. Hemmalaget gjorde 2-1, och hade bud på betydligt fler mål. 12-3 i skott och Rönnberg var inte alls nöjd. 

– Vi hade bestämt oss för att tävla i dag, och det tycker jag att spelarna gör. De jobbar hårt i spelet utan puck, men jag tycker inte att vi svarar upp till våra förväntningar och vår standard i spelet med puck. Där gör vi inte alls någon vidare match.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Frölunda fick ändå in en kvittering, men när Simon Önerud gjorde 3-2 i den tredje perioden blev den mentala pressen än tyngre för de regerande mästarna. 

– Vi får åka hem till Campus igen och fortsätta nöta och träna så att vi tar steg i rätt riktning, säger Rönnberg.

Först i slutminuten, när målvakten Niklas Rubin lämnat kassen och Frölunda spelade sex mot fem lyckades man skapa några rejäla chanser. Men med facit i hand tyckte Rönnberg närmast att det var bra att pucken inte gick in.

– Jag vet faktiskt inte om det hade varit bra för oss att vinna i dag. Spelar vi så här långt från vår standard så tror jag faktiskt att det är bra att vi förlorar. 

Publicerad:

LÄS VIDARE