Publiken svek Brynäs i toppmötet

Publicerad 2021-10-02

Publiken svek i första matchen utan restriktioner.

När Brynäs föll i förlängningsdramat mot Rögle gapade flera läktarsektioner helt tomma och bara 4 728 var på plats.

Brynäs IF

Det var över 18 månader sedan Brynäs hade möjlighet att fylla Monitor ERP Arena.

Men i eftermiddag, hemma mot Rögle, var fansen äntligen välkomna tillbaka i full styrka.

Men något särskilt stort intresse för SHL-hockey tycks det inte vara i Gävle.

Trots att Brynäs blivit ett topplag under säsongsupptakten, och var uppe i serieledning under matchen, gapade flera läktarsektioner tomma.

Svängig match

Endast 4 728 åskådare, i en arena som slukar närmare 8 000, fick se Rögle ta ledningen tidigt i matchen, men Brynäs jobbade sig in i matchen och utjämnade innan första periodpausen.

I andra perioden gick Gävlelaget ifrån till 3–1 efter två snabba mål, men det var långt ifrån färdigt med målproduktionen i matchen.

Det blev nämligen en svängig historia.

Innan mellanperioden var över hade Rögle hunnit kvittera och Brynäs återtagit ledningen.

Målvaktsdebutant hjälte

Just där och då var Gävlelaget uppe i serieledning i SHL-tabellen – trots att de släppt in flest mål av samtliga lag.

Men förstaplaceringen gled Brynäs ur händerna till slut.

Fyra minuter in i period tre kvitterade Rögle på nytt och matchen gick till både förlängning och straffar.

Där blev skåningarnas målvaktsdebutant, Calle Clang, stor matchhjälte. I sin första SHL-match från start tog han samtliga fem straffar och Anton Bengtsson skjuta hem bonuspoängen till Rögle.

– Det var häftigt, det är det här man har väntat på och skönt att vi kunde ta en seger också, säger Clang i C More efter 5–4-vinsten.