Modotalangens udda bedrift

Lukas Wernblom utvisad gång på gång

Publicerad 2018-11-21

Lukas Wernblom, 18, hamnade i händelsernas centrum under den andra perioden mellan Pantern och Modo.

Modosspelaren blev nämligen utvisad vid fyra olika tillfällen – inom loppet av elva minuter (!).

Men Modo kunde vinna med klara 4–0 och bröt dessutom sin långa måltorka i powerplay.

– Det var skönt, äntligen ramlade det in lite, säger tvåmålsskytten Johan Eriksson till Hockeypuls.

Modos forward Lukas Wernblom stod för en mindre lyckad andraperiod i bortamatchen mot Pantern.

Inom loppet av elva minuter drog 18-åringen nämligen på sig fyra tvåminutersutvisningar.

Den unge forwarden hann göra sig skyldig till fyra olika förseelser på kort tid; hooking, slashing, illegal handling of the puck och boarding.

Men Modo klarade av de numerära underlägena och strax efter Wernblom återvänt till isen för fjärde gången kunde Tom Hedberg utöka Modos ledning till 2–0.

– Det såg riktigt stabilt ut, jag vet inte om de har något läge ens i powerplay. Det var riktigt riktigt bra, säger matchens första målskytt Johan Eriksson till Hockeypuls.

Matchstraff för Pantern

Bara 21 sekunder efter Hedbergs mål fick Panterns Nicklas Jadeland matchstraff efter en tackling från sidan som tog illa på Oscar Pettersson. Modoforwarden fick sedan ledas av isen.

Modo kunde till slut vinna med klara 4–0 efter två mål de sista två minuterna och har nu två raka vinster efter sin tunga förlustsvit. Linus Lundin fick nytt förtroende i målet efter segern senast och svarade alltså med att hålla nollan då han stoppade samtliga 30 skott.

”Äntligen ramlade det in”

Värt att notera är att Modo dessutom hittade rätt i powerplay – två gånger om genom Johan Eriksson. Detta efter 33 raka numerära överlägen fördelade på nio matcher utan att lyckas göra mål.

– Det var skönt, äntligen ramlade det in lite. Nu har vi kört in två varianter, så det är skönt att få lite utdelning där och kunna jobba lite i lugn och ro, säger Eriksson.

Laget var nära att förlora sin sjunde raka match hemma mot Vita Hästen i söndags men vände och vann tack vare Kalle Jellverts mål med endast elva sekunder kvar på matchuret.

– Det är ju trevligare att komma till hallen när man kan jobba lite mer i lugn och ro. Man kan slipa på lite mer detaljer istället för att gå och grubbla på att man förlorar hela tiden, konstaterar Eriksson.

Modo ligger efter dagens omgång på sjunde plats i tabellen. Pantern parkerar på elfte plats.

Leksand vände och vann hemma mot Karlskrona med 4–3 efter förlängning. Det såg mörkt ut för hemmastarka Leksand då KHK:s Matt Carey gjorde 1–3 i början av den andra perioden. Men Johan Porsberger och Mattias Karlsson såg till att Leksand kvitterade. Anton Karlsson avgjorde sedan 1.34 in i förlängningen genom en soloprestation.

JVM-aktuelle målvakten Samuel Ersson höll nollan när Västerås besegrade Södertälje med 2–0 och tog sin fjärde raka seger. För SSK blev det lagets fjärde raka förlust.

Karlskoga besegrade Almtuna på hemmaplan med 4–2. Gustaf Thorell och Gustaf Franzén stod för tre poäng vardera i segern. Almtuna har nu endast vunnit en av de åtta senaste matcherna på bortaplan.

Björklöven och Mattias Pettersson höll nollan för andra matchen i följd i 3–0-segern hemma mot Västervik. Pettersson motade totalt 29 skott och William Eriksson gjorde det matchvinnande målet i första perioden.

Serieledande Oskarshamn tog hem extrapoängen efter straffar mot Vita Hästen. Men det satt långt inne. Det krävdes 24 straffar innan en vinnare kunde koras, Joakim Hillding satte den avgörande straffen som innebar 3–2-seger.