Proppen ur för Bäckis: ”Blir så ibland”

Publicerad 2017-12-09

WASHINGTON. När det regnar, då öser det ner...

Niklas Bäckström gjorde mål i natt igen – bara ett par dygn efter en 21 matcher lång torka tog slut.

– Ja, det blir så ibland. Det är väl bara att fortsätta skjuta så kanske det håller i sig, säger han till Sportbladet efter Washingtons 4-2-seger mot New York Rangers.

Det var NHL-karriärens näst längsta svit utan mål som tog slut när ”Bäckis” mot Chicago natten mot torsdag prickade in sin första fullträff sedan 14 oktober.

Och då gick uppenbarligen en propp ur, för mot New York Rangers hemma i Capitol One Arena i natt högg han till igen.

I mitten av andra perioden tillvaratog den 30-årige gästriken en förlupen puck i Rangers-zonen, vände på en femöring i slottet och stänkte in 2-0 i nättaket bakom Henrik Lundqvist.

”Spelade inte på topp”

– Ja, det blir så ibland. Kul förstås. Det är väl bara att fortsätta skjuta så kanske det håller i sig, säger han när vi når honom efteråt.

Rangers kom tillbaka och utjämnade i tredje perioden –  efter ett mål signerat Jesper Fast – men hemmalaget vann till slut på två sena mål. På det sista, inprickat av formstarke Tom Wilson, hade ˝”Bäckis” assist.

– Vi spelade inte på topp, men Braden Holtby var grym i kassen och därför lyckades vi vinna ändå, konstaterar han.

Det gjordes överhuvudtaget många svenskmål i natt. I Newark såg det ut som att Marcus Johansson hade skaffat New Jersey en betryggande ledning när han , med sin fjärde fullträff för säsongen, gav New Jersey 2-0-ledning mot Columbus.

Men gästerna kom tillbaka, vände och vann till slut med 5-3 – och det 4-3-mål som kom att räknas som matchavgörande var det Alexander Wennberg som stod för.

– Jag gillade verkligen sättet på vilket vi kom tillbaka efter första perioden, säger han till klubbens hemsida.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se