Släkten är värst – förre Mora-spelaren blev matchvinnare för HV

Publicerad 2018-02-08

Pierre Engvall stod för ett mål och två assist i HV71:s 5–0-kross hemma mot Mora.

En match som var speciell för forwarden, då han tidigare spelat för dalaklubben.

– Jätteskön vinst. Det var lite konstigt att spela mot gamla klubben, men man får försöka släppa det så mycket som möjligt, säger Engvall till C More.

HV71

Det vankades 700:e matchen i klubblaget för Oscar Sundh denna afton när HV71 tog emot Mora hemma i Kinnarps Arena.

Hemmalaget inledde också i ett högt tempo och tryckte tillbaka nästjumbon inledningsvis. Matchbilden fortsatte på liknande vis därefter, och när åtta minuter var spelade skulle också ledningsmålet komma. Robin Figren bröt puck nere i Moras zon, spelade vidare till Mattias Tedenby som läckert fintade bort en motspelare och spelade fram Kevin Stenlund på bortre stolpen som inte gjorde något misstag - 1-0.

Gjorde mål - som inte godkändes

HV skulle även komma att öka på sin ledning. Bill Sweatt avslutade utifrån, Christian Engstrand i Morakassen räddade men fick inte kontroll på pucken utan Anton Bengtsson kunde slå in returen i nätmaskorna.

Men målet godkändes inte då det var avblåst innan pucken gled över mållinjen, då domarkvartetten ansåg att HV-spelarna gick för hårt åt Engstrand i målet.

Målskytten Stenlund kommenterade situationen till C More i första periodpausen.

– Jag vet inte riktigt. Domaren blåste av innan “Bengan” slog in den, så det var lite otur.

Ökade på efter 13 sekunder

Hemmalaget skulle dock få sitt 2-0-mål, och det omgående i den andra perioden. Endast 13 sekunder tog det innan Martin Thörnberg avväpnat en Moraspelare i offensiv zon, spelat fram Max Wärn framför mål som därefter tryckte upp pucken i nättaket.

Mora växte sedan in i matchen mer och mer, där John Persson fick det absolut hetaste läget. Fredrik Pettersson-Wentzel stod dock emellan en reduceringspuck för bortalaget.

Engvall stor matchhjälte

I tredje perioden avgjorde sedan HV matchen inom loppet av sex minuter. Victor Ejdsell, David Gustafsson och Pierre Engvall stod för varsitt mål när HV gick ifrån till en 5-0-ledning, vilket också blev slutresultatet.

Stor matchhjälte blev Pierre Engvall, tidigare Mora-spelaren, med ett mål och två assist.

– Jätteskön vinst. Tre välbehövliga poäng, så vi är grymt nöjda. Det var lite konstigt att spela mot gamla klubben, men man får försöka släppa det så mycket som möjligt och bara gå ut och spela, säger Engvall i C Mores sändning.

5 998 personer såg utklassningen i Kinnarps Arena. Nästa match för HV71 är på lördag då Jönköpingslaget möter Brynäs hemma.