”Skulle bli chockad om han inte skriver på”

Experterna om William Nylander: ”Är sjätte bäst i Toronto – hur mycket kan de betala?”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Carolina Hurricanes ska ha meddelat att de tänker gå ”all in” på William Nylander.

Men var hamnar svensken?

– Jag skulle bli chockad om han inte skriver på för Toronto, säger TSN:s Darren Dreger.

Klockan tickar.

William Nylander, 22, står fortfarande utan kontrakt och om han inte kommer överens med Toronto Maple Leafs innan den 1 december kommer svensken inte få spela i NHL den här säsongen.

Det har ryktats om att han kan trejdas bort. Flera klubbar uppges vara ute efter 22-åringen och i helgen kom uppgifter om att Carolina Hurricanes står först i kön för en möjlig trade.

– Carolina har meddelat att de tänker gå all-in på Nylander, sa Sportsnets Elliotte Friedman.

”Gör framsteg”

Och nu fortsätter spekulationerna om Nylanders framtid.

Flera experter har uttalat sig om helgens uppgifter och ett av de tyngsta namnen, TSN:s Darren Dreger med över en miljon följare på Twitter, menar att NHL-publiken kommer få se Nylander i Toronto-tröjan i vinter.

– Vi har spekulerat i månader nu, men jag tror att de gör framsteg. Jag skulle bli chockad om han inte skriver på för Toronto, jag skulle bli väldigt överraskad, säger Dreger och fortsätter:

– Efter den 1 december får han inte spela, ska killen verkligen slänga bort ett helt år av sin NHL-karriär? Och det är ju inte så att Toronto erbjuder honom fem miljoner. Jag skulle bli överraskad om de inte kommer överens.

”Hans roll minskar”

Även Steve Simmons, journalist på lokaltidningen Toronto Sun, har uttalat sig.

I en krönika skriver han att Toronto skulle ha nytta av Nylanders skicklighet, men menar samtidigt att svenskens roll i laget ”faktiskt minskar”. Simmons räknar upp fem namn som enligt honom är bättre än Nylander (Auston Matthews, John Tavares, Mitch Marner, Morgan Rielly, Freddie Andersen) och frågar sig hur mycket klubben kan tänkas betala för sin sjätte bästa spelare – William Nylander.

Det här är något som Leafs ledning måste diskutera och debattera varje dag. Du kan inte ge för mycket för din sjätte bästa spelare. Den sjätte bäst betalde spelaren hos Stanley Cup-mästaren Washington Capitals är T.J. Oshie. Hans lön är 5,5 miljoner dollar”, skriver Steve Simmons.

Nylander sägs vilja ha en lön på åtta miljoner dollar om året, något Carolinas ägare Tom Dundon uppges vara beredd att möta.

Torontos general manager Kyle Dubas har erbjudit Nylander en summa som är bortom vad du betalar en spelare som inte är topp fem. Ingen i NHL betalar sju miljoner dollar eller mer till sin femte bästa spelare. Lönetaket tillåter helt enkelt inte det”, skriver Steve Simmons.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!