Rögle vände matchen – på två minuter

Av: Anna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: K-G Z FOUGSTEDT / BILDBYRÅN

KARLSKOGA. Rögle vände ett underläge – igen.

Nu har man ett stort psykologiskt övertag på Bik Karlskoga i jakten på ett förnyat SHL-kontrakt.

– Det är starkt att vinna på bortaplan. Nu ska vi sätta oss i ett grymt läge så vi kan avsluta den här serien, säger målvakten Anders Lindbäck. 

Det bjöds på bländande målvaktsspel i Nobelhallen under lördagen. Anders Lindbäck och Emil Kruse briljerade båda stundtals mellan stolparna – men till slut var det rutinen som avgjorde.

”Bra bortamatch”

– Vi gjorde en bra bortamatch. De kom ut hårt men vi jobbade oss in i matchen. Vi tröttade ut Bik Karlskoga, säger Röglemålvakten Anders Lindbäck.

Matchen var mållös i två perioder. I mitten av den tredje akten högg Fredrik Höggren på en puck som styrdes in bakom Lindbäck. Målet videogranskades innan det godkändes.

”Tycker det var hög klubba”

– De fick med sig ett mål som var tveksamt. Jag tyckte att det var hög klubba. Det kändes som det, säger Lindbäck.

Han fortsätter:

– Men det känns fantastiskt bra att vi kunde svara upp på det sättet. Nu har vi lyckats vända två matcher mot Karlskoga och det är starkt. 

Det Lindbäck syftar på är att Rögle, bara en och en halv minut efter Karlskogas ledningsmål, kunde kvittera genom Edwin Hedberg. Två minuter senare dödade Jack Connolly matchen när han vispade in 1-2-pucken bakom en storspelande Emil Kruse. 

Det kändes som en stark målvaktsduell från båda håll. 

– Ja, jag såg att han (Kruse) gjorde många bra räddningar. Min egen prestation tyckte jag kändes bättre i dag än senast. Det kändes lite rostigt senast, i alla fall i första perioden. Nu kom jag in i matchen på ett bättre sätt, säger Lindbäck. 

Jämn serie

Hur vill du beskriva den här matchserien mellan er och Bik Karlskoga?

– Det är en jättejämn serie, som är väldigt fysisk. Det är tufft där ute. Det är slutspelshockey och jag tror att vi återigen vann för att vi tröttade ut dem. Vi tog över kommandot efter hand och skapade fler chanser. 

Var det SHL-rutinen som slog till där?

– Ja, det kanske var så. 

Hur ska ni göra för att fixa en 3-0-ledning i matchsserien på måndag?

– Vi är i ett jättebra läge nu och det är starkt att vinna på bortaplan. Nu ska vi sätta oss i ett grymt läge så vi kan avsluta den här serien, säger Lindbäck. 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!