Färjestad klart för SM-final efter superdrama mot Rögle

KARLSTAD/STOCKOLM. Färjestad är klart för SM-final efter 5–4 hemma mot Rögle.

Linus Johansson avgjorde i den femte (!) perioden.

– Det viktigaste målet hittills i karriären, säger lagkaptenen.

Färjestad BK

Färjestad är klart för SM-final för första gången på åtta år efter 4–2 i matcher mot Rögle.

Linus Johansson avgjorde med ett skott i slottet efter 90 spelade minuter.

– Jag kommer knappt ihåg det. Jag var sliten och trött, ler lagkaptenen efteråt.

Vad händer i huvudet?

– Det är speciellt. Det är mitt viktigaste mål i karriären hittills. Fantastiskt kul.

Galen period

Segern satt riktigt hårt inne.

Jacob de la Rose gav hemmalaget ledningen i den första perioden, men det var i den andra perioden som matchen vaknade till liv på riktigt.

Där hände allt och lite till.

Rögles juniorer Marco Kasper och Oliver Tärnström vände matchen på 36 sekunder med varsitt mål direkt i inledningen.

Färjestad svarade med att ta en timeout – och Victor Ejdsell gav åter FBK ledningen med två raka fullträffar. Däremellan hann Rögle dessutom få ett mål bortdömt.

Jacob de la Rose firar sitt 1–0-mål mot Rögle.

Nästa vändning

Färjestads ledning stod sig fram till slutet av den tredje perioden, då Adam Edström också bestämde sig för att bli tvåmålsskytt.

Rögle-forwarden, som är född i Karlstad, gjorde både 3–3 och 4–3 på några minuter.

Med tre minuter kvar såg skåningarna alltså ut att tvinga fram en sjunde och avgörande match. Då styrde Daniel Viksten in 4–4 och matchen gick till förlängning.

Där fick Rögle, som hade förlorat alla fem förlängningar i slutspelshistorien tidigare, se sig besegrade efter ett massivt hemmatryck.

– De vinner välförtjänt i slutändan, säger Rögles målvakt Christoffer Rifalk.

Färjestad ställs mot Luleå i finalen. Den första matchen spelas i Norrbotten på lördag.

– Vi kommer in som underdogs och ska ge dem en jävla match, säger Gustav Rydahl i C More.