Bilderna som oroar Växjö – Viktor Fasth skadad

Uppdaterad 2021-04-23 | Publicerad 2021-04-22

Växjö vann första semifinalen efter en förlängningsrysare.

Men det finns oro i hemmalägret ändå efter att Växjös nyckelpjäs Viktor Fasth, 38, tvingades utgå skadad redan efter knappt åtta minuter.

– Det är tufft, han har varit vår bästa spelare i år, säger Jack Drury i C More.

Växjö fick en drömstart på semifinalen mot Örebro.

Redan efter 2,07 satte Hardy Häman Aktell 1–0 för hemmalaget. Men sex minuter senare skedde en scenförändring när Viktor Fasth kastade sig till höger i en sidledsförflyttning och direkt lade sig ner med en plågad min.

– Det är en enorm förflyttning han gör där, han knycker till lite med högerbenet, säger Niklas Wikegård.

”Kan bli Växjös fall”

Fasth, utsedd till bästa målvakt i grundserien, tvingades till byte och in kom Erik Källgren från båset – rakt in i ett boxplay-spel.

Och efter 1,07 på isen fick han också plocka ut en puck från Nick Ebert.

I C Mores studio är Johan Tornberg och Sanny Lindström överens om allvaret i Fasths skada.

– Det är allvarligt, säger Tornberg.

– Det kan bli Växjös fall i den här semifinalen, säger Lindström.

”Kommer stänga igen”

Och med bara 38 sekunder kvar av första perioden kom även Örebros ledningsmål efter en snabb omställning där Robin Kovacs till slut kunde trycka in en retur. Hans sjunde mål på sex senaste matcherna mot Växjö.

Sam Hallam var inte orolig ändå i första periodpausen.

– Skönt vi har två bra målvakter. Nu är ”Kjelle” inne i det mentalt och stänger igen, sa Sam Hallam i första periodpausen.

Leino i svåra smärtor

Och Hallam fick rätt.

Erik Källgren släppte inga fler puckar och efter 93 minuters ishockey avgjorde Richard Gynge matchen för Växjö.

Även Örebro drabbades av ett skadeavbräck under första semin. I femte perioden fick Robert Leino väldigt ont i en arm efter en duell mitt på isen och gick sedan rakt in i omklädningsrummet i kraftiga smärtor.

Exakt vad som hänt vill Örebro-tränaren Niklas Eriksson inte berätta.

– Vi kommenterar inga skador. Det kommer stå i tidningen i morgon förmodligen, säger han.

Viktor Fasth blev liggande efter räddningen.