VIK-kapten knockad efter smäll mot huvudet

Publicerad 2023-03-21

Björklövens Veeti Vainio fick matchstraff efter att ha knockat Jimmie Jansson i första perioden.

VIK-kaptenen lämnade isen groggy efter huvudsmällen.

– Självklart är han en måltavla, säger Harald Lückner i C More.

Det är nu fördel Björklöven i kvartsfinalserien efter en 2–1-vinst borta mot Västerås.

Segern grundlades efter två snabba mål av Gerry Fitzgerald i slutet av andra perioden.

Hemmalagets Lukas Zetterberg reducerade med drygt två minuter kvar av matchen, men gästerna kunde ändå hålla undan.

Björklöven leder matchserien med 2–1 i matcher.

Tidigt matchstraff

Matchens stora snackis inträffade en kvart in i den första perioden. Björklövens Veeti Vainio kom alldeles för sent in mot Jimmie Jansson och körde över VIK-kaptenen med en ful tackling som tog mot huvudtrakten.

– Han ökar verkligen farten in mot honom. Självklart är han (Jansson) en måltavla som deras bästa spelare, säger C Mores Harald Lückner.

Jansson tvingades lämna isen och såg groggy ut när han fick hjälp ut i omklädningsrummet.

Vainio fick matchstraff för tilltaget och Västerås fick chansen att spela fem minuter i powerplay.

Vainio.

Kritiserar domslutet

Björklövens tränare Viktor Stråhle var dock kritisk till domslutet, då han menade att domarna fattade beslutet först efter att reprisbilderna från situationen visats på jumbotronen.

– Jag trodde det fanns en regel som sa att domarna inte får kolla på jumbotronen. Men den verkar vara vara väck, säger Stråhle till C More.

Jansson var inte den enda VIK-spelare som lämnade isen skadad efter att ha fått en smäll mot huvudet. I periodpausen utgick Nick Albano efter att ha träffats av en armbåge av Daniel Rahimi. Björklövenbacken blev dock inte bestraffad för förseelsen – vilket väckte ilska hos Västerås tränare Tero Lehterä.

– Det som skadade oss mest idag var de två smällarna vi fick mot huvudet på Jimmie och Nick. Särskilt den armbågen mot Nick, det var en av de fulaste jag har sett den här säsongen, säger Lehterä i C More.

Modo starkast på Hovet

På Hovet blev det en rysare mellan AIK och Modo. När David Bernhardt satte 4–2 till gästerna tolv minuter in i slutperioden kändes matchen avgjord. Men med 1:34 kvar gav Eric Norin Gnaget nytt hopp med en reducering och det blev spännande ända in i slutet. Modo lyckades till slut att hålla undan och vann med 4–3.

Därmed leder man matchserien med 2–1.