Karlskrona vann stort – missar slutspel ändå

Publicerad 2017-03-09

Karlskrona krossade Örebro med 4–0.

Men det räckte inte för en åttondelsfinal eftersom både Luleå och Djurgården också vann.

– Synd. Vi ligger där uppe i 49 omgångar eller vad det är. Det är surt, säger Mattias Guter.

Det krävdes en seger – och hjälp från andra håll – för att nå åttondelsfinal.

Den första delen skötte Karlskrona utan problem, trots dålig utdelning i inledningen.

KHK vann skotten med 23–5 (!) i den första perioden och var utan tvekan Örebros målvakt Julius Hudacek.

– Lite bättre skärpa och bara fortsätta bomba. Då ska puckarna gå in så småningom, sa Mattias Guter i första pausen till CMore.

Tre mål på tio skott

Det blev precis som Guter sa – och mycket tack vare honom.

Efter 2.58 satt 1–0 – på andra periodens första KHK-skott. Jimmy Andersson styrde in backen Mattias Karlssons lyra från blålinjen.

Och 2–0 kom efter 11.47 när Marcus Paulsson, med säsongens tionde fullträff, sprätte in pucken bakom Hudacek – assisterad av Mattias Guter.

Knappt två minuter senare blev det 3–0 i ett nytt powerplay-läge. Joel Kellman slog in pucken efter en fantastisk direktpassning från – javisst – Mattias Guter.

Om Karlskrona var ineffektivt i första var det precis tvärtom i andra. Tre mål på tio skott blev facit.

– Vi får utdelning på alla skott. Viktigt för oss, sa Marcus Paulsson till CMore.

Säsongen över för båda

Marcus Paulsson gjorde även 4–0 mitt i slottet efter 8.54 av den tredje perioden och segern var definitivt klar.

Nu var det bara att spela av resten av tiden och invänta andra resultat.

Det dystra KHK-beskedet kom direkt efter slutsignalen när resultaten från de två SHL-arenorna längst uppe i norr kom:

Luleå–Rögle 4–1 och Skellefteå–Djurgården 1–2 efter förlängning.

Det innebär att Karlskrona missar åttondelsfinalen och att det, liksom Örebro, har spelat klart säsongen 2016/17.

– Synd. Vi ligger där uppe i 49 omgångar eller vad det är och faller på målsnöret. Det är surt, säger Mattias Guter till CMore.