Het kanadick sänkte Västervik

Publicerad 2018-11-12

Het, hetare – Castonguay.

Nu har AIKs kanadick Eric Castonguay, 31, gjort mål i fem matcher i rad och sett till att AIKs fina form fortsätter.

– Försöker bara spela enkelt, säger han.

AIK Fotboll

Måndag, konkurrens med Fotbollsgalan och dagen efter AIKs fotbollsguld.

Kanske inte de bästa förutsättningarna för en publikfest mellan AIK och Västervik. Nu kom 2732 tappra till matchen, i alla var det siffran som basunerades ut. Troligtvis återgav den antal sålda biljetter.

Men de tappra AIK-arna som besökte matchen fick i alla fall se en klassisk vändning och en match där centern Eric Castonguay återigen visade upp hans förkärlek till viktiga mål.

Bara titta på senaste matcherna:

Modo–AIK 2–6 – 1+0. Gjorde 0–3-målet.

AIK–Karlskrona 3–4 efter straffar – 1+0. Sköt 3–3 32 sekunder före slutsignalen.

AIK–Tingsryd 4–2 – 1+0. Gjorde matchens första mål.

Västerås–AIK 5–6 straffar – 1+1. Satte avgörande straffen.

Och trenden höll i sig på måndagskvällen.

Hans femte mål på lika många matcher

Västervik tog ledningen med 1–0 i den första perioden via Trevor Mingioa. Och när sedan gästerna parkerade den klassiska bussen framför duktige målvakten Emil Kruse var det svårt för hemmalaget att få till rejäla målchanser.

Fredric Weigel gjorde till slut 1–1 i den andra perioden och i mitten av samma period följde Eric Castonguay upp och gjorde 2–1 efter att Johan Larsson lagt pucken på mål och fångats upp av kanadicken. Han fick två chanser mot Kruse och drog in sin egen retur.

Hans femte mål på lika många matcher, sex totalt.

Sista perioden blev en svängig tillställning. AIK tog ledningen med 3–1 och såg ut att defilera. Men gästerna kom igen, efter att AIK slappnat av, och gjorde både 3–2 och 3–3 inom loppet av 36 sekunder.

Matchen gick till förlängning där Garry Nunn avgjorde med ett rappt handledskott i det så kallade gubbhörnet bakom Kruse.