Färjestad med supervändning – Lindqvist i hjälterollen

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

0–3 i baken med 20 minuter kvar.

Då klev tabelltvåan Färjestad fram och vände till 4–3 i derbyt mot Örebro.

– Den inställningen och mentaliteten som vi har i tredje perioden är grym, säger Michael Lindqvist till C More.

Jörgen Jönsson var tillbaka i Löfbergs arena – denna kväll iklädd en kostym med Örebros klubbemblem.

Om inte det räckte för att få Färjestadsfansen irriterade måste det svidit ordentligt att närkingarna satte full fart direkt och ledde med 3–0 redan i den första perioden.

– Vi fick snudd på maxutdelning. Vi gör en jättebra period, säger Jönsson i första periodpausen.

Lindqvist tvåmålsskytt

Efter en mållös andraperiod satte hemmalaget från Karlstad full fart under de sista 20 minuterna.

Joakim Nygård satte reduceringen sex minuter in i tredje, Jens Westin fixade tvåan och Michael Lindqvist satte trean – ett mål som granskades men som på reprisbilderna syntes vara solklart.

I förlängningen blev samme Lindqvist matchhjälte för Färjestad när han efter 3.44 avslutade ett bländande anfall genom att styra in 4–3. Supervändningen var fullbordad.

– Det är tydligt att vi inte spelar bra i de första två. Örebro tar oss lite på sängen. Jag bjuder på ett mål och sover på pucken. Självklart är man besviken efter en sån insats, men att komma tillbaka och vända på en sån match är helt fantastiskt, säger Lindqvist.

”Det är oacceptabelt”

Örebros nye tränare Niklas Eriksson, som presenterades så sent som den 4 december, pekade efter matchen på att laget har problem att stänga matcherna när de leder.

– Spelet är där, men vi hittar vägar att förlora matcher. Det är en resa vi behöver göra med det här laget. Vi måste lära oss hur man gör för att ta poäng, säger han och fortsätter:

– Vi spelar 35 minuter efter våra ritningar och har ett bra lugn. Sedan stressar vi i tredje perioden när vi drar på oss utvisningar. Det är oacceptabelt om vi ska vinna borta mot Färjestad.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE