Veteranmålvaktens belöning – 187 miljoner

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Förra sommaren offrades Marc-André Fleury av Pittsburgh Penguins i expansionsdraften.

En succésäsong och en Stanley Cup-final senare belönas nu 33-åringen.

I dag skrev målvakten på för ytterligare tre säsonger med Vegas Golden Knights.

Marc-André Fleury blev kanske NHL-nykomlingen Vegas Golden Knights största hjälte under den gångna säsongen och var med sitt briljanta målvaktsspel en nyckelfaktor när laget tog sig hela vägen till NHL-finalen.

I dag meddelade klubben att man förlängt kontraktet med kanadensaren redan nu, trots att han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

– Jag är väldigt exalterad. Jag och min familj älskar Vegas, organisationen, mina lagkamrater och jag känner mig väldigt hedrad över den här möjligheten att få spela inför er supportrar ytterligare några år, säger han i ett uttalande på NHLs hemsida.

Karlsson i lönedomstolen

Det nya kontraktet ger honom en löneträff på sju miljoner dollar årligen och när avtalet löper ut 2022 har Fleury då gjort sig en hacka på cirka 187 miljoner svenska kronor.

För ett år sedan var det andra bullar när 33-åringen offrades av Pittsburgh Penguins i expansionsdraften.

Målvakten gick med på att låta sig byta lag i och med att Penguins, med 24-årige Matt Murray, hade det tämligen gott ställt på målvaktssidan.

Om några veckor kan Vegas även få pynta upp rejält med pengar åt svenske William Karlsson som har ansökt om att få sin lön bestämd i skiljedomstolen, något som sker den fjärde augusti.

Foto: Ross D. Franklin / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!