Sedan avgjorde Riley Woods seriefinalen mot HV71.

– Puckarna trillar in. Förhoppningsvis fortsätter det så, säger han till C More.

HV71

Riley Woods, 23, är glödhet.

Kanadensaren är Modos poängbäste spelare den här säsongen, och när serieledande HV71 gästade tabelltvåan från Ö-vik nätade han för femte matchen i rad.

Målvakten Jonas Gunnarsson räddade Woods första skott, men likt en fotbollsspelare drog han med sig pucken med högerskridskon – och skickade in 2–1.

Förolämpade domaren

Men det var nära att kvällen tog en helt annan vändning för hemmalaget. Vid 1–0-ledning i andra perioden snackade Woods till sig en utvisning, ”abuse of officials”, efter att lagkamraten Sam Vigneault visats ut för hakning.

– Det där kan bli dyrbart, sade C More-experten Harald Lückner.

”Måste vara mer disciplinerad”

Och mycket riktigt.

HV71:s Chad Billins kvitterade i spel fem mot tre efter vackert klapp-klapp-spel.

– Det bjuder Modo på. Man får inte ta en så korkad utvisning som Woods gör där, fortsatte Lückner.

– Det var en tuff bedömning. Men jag måste vara mer disciplinerad så det inte händer igen, säger Woods själv till C More.

Erik Karlsson fastställde slutresultatet till 3–1 i den tredje perioden efter en snabb omställning. Modo är i och med segern tre poäng bakom HV71 i tabellen.