”Var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Anton Grundel.
Foto: BILDBYRÅN
Anton Grundel.

En hjärnskakning mot Växjö i oktober satte stopp för Anton Grundels säsong.

Vägen tillbaka har varit lång för Färjestadbacken – och trots att han gör framsteg med återhämtningen vågar han inte ta ut någon comeback i förskott.

– Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu, säger han till Färjestads hemsida.

Den 24 oktober i fjol drabbades Färjestads back Anton Grundel av en otäck hjärnskakning i lagets match mot Växjö. Han har inte kunnat spela sedan dess.

I en intervju på Färjestads hemsida berättar han om vägen tillbaka.

– Tiden närmast smällen var ju såklart värst. Var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa just då. De senaste månaderna har det dock börjat att gå åt rätt håll, säger han.

”Ska träna i egen takt”

Vardagslivet fungerar ganska bra, men att börja träna igen har varit tufft. Sedan en tid tillbaka kör han lite lätt. Tanken är att han ska växla upp mer när delar av laget samlas nästa vecka.

– Jag kommer att träna med laget, fast med ett eget program. Det som inte fungerar för mig ännu är när jag blir stressad och när pulsen går upp. Därför kommer jag att träna på mitt eget vis, fast ihop med gänget. Bra för skallen med det sociala, säger han.

En framtida comeback vågar han inte spekulera kring. Det får ta den tid det tar att ta sig tillbaka.

– Jag kommer att träna på i min egen takt och se var det tar mig. Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu. Jag vill se hur jag svarar på det program vi lagt upp nu och blir det vidare spel så kommer jag att meddela det när det i så fall blir aktuellt, säger Anton Grundel.

Snart pappa igen

Till dess att han står på ett par skridskor i Löfbergs Arena igen ska han njuta av familjelivet. Anton Grundel ska snart bli pappa för andra gången.

– Jag har en liten dotter därhemma som snart ska få ett syskon så det är mer i livet än hockey. Men min målbild är att ta mig tillbaka, men vägen dit är lång och jag kommer inte att stressa fram något beslut, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!