Får hjälp att hedra döda flickvännen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Uppskattar det verkligen”

1 av 2

Jakub Petruzaleks utlandskarriär fick ett tillfälligt stopp när 30-åringens flickvän Katerina Netolicka plötsligt omkom förra året.

Nu börjar stjärnan om i Örebro HK med lite extra hjälp att hedra Netolickas minne.

– När jag fick höra varför och under vilka omständigheter var det en självklarhet för mig att ge det till honom, säger nye lagkamraten Viktor Ekbom till na.se.

Jakub Petruzalek bröt kontraktet med KHL-klubben Avtomobilist Yekaterinburg i november 2014 efter det tragiska beskedet att hans flickvän Katerina Netolicka hittats död i parets gemensamma bostad hemma i Tjeckien.

”Nu vill jag gå vidare”

– Det viktigaste då var att vara nära min familj, vi gav varandra stöd och fanns där för varandra. Det var skönt att vara hemma efter tolv år utomlands eftersom det viktigaste för mig då var att vara nära mina nära och kära. Nu vill jag gå vidare och därför bestämde jag mig för att åka till Sverige, säger Petruzaleks till na.se efter att han nu skrivit på för Örebro Hockey.

Efter att den NHL-meriterade tjecken skrivit på kontraktet studerade han Örebros trupplista. Förhoppningen var att tröjnummer 88, siffran som symboliserar Katerina Netolickas födelsedag och som Petruzalek burit i ett antal år som hyllning till flickvännen, skulle vara ledigt.

”Uppskattade det verkligen”

– Jag kollade truppen innan och såg att nummer 88 var taget av Viktor Ekbom. Jag ville inte skapa några problem som ny kille som kommer in i laget men Viktor kom till mig i går och vi snackade om nummer och han frågade vad jag helst ville ha. Jag sa 88 eftersom det betyder mycket för mig. Det har en speciell innerbörd. Så han sa att ”du kan ta det om du vill ha det”. Han visade stor respekt. Stort tack till honom. Jag uppskattade det verkligen.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!