Kräftgången fortsätter för allsvenska jumbon Timrå.

Under lördagen föll man med 2–4 borta mot Södertälje.

Norrlänningarna har bara vunnit tre av de 15 senaste matcherna.

Det var två desperata lag som drabbade samman i AXA Sports Center i kväll.

Södertälje satsar mot SHL men har varit en besvikelse och låg på nionde plats inför lördagens omgång. Jumbon Timrå har haft det ännu tyngre och ligger sist i tabellen, tre poäng bakom AIK.

SSK hade förlorat två matcher i rad innan juluppehållet men bröt den sviten i och med segern i dag.

Edblom tremålsskytt

Snabbe forwarden Jacob Dahlström höll sig påpassligt framme och slog in 1–0 efter 11.20 av den första perioden när målvakten Mika Norja lämnade en retur.

Kort därefter hade Timrå en jättechans att kvittera men Andrée Hult lyckades på något märkligt sätt missa öppet mål från nära håll.

I stället ökade hemmalaget på till 2–0 i fem mot tre slutet av andra akten. Tvåvägscentern Pär Edblom noterades för målet med vad som såg ut som ett passningsförsök som styrdes via en motståndarskridsko.

Kvar på jumboplats

Timrå fick en kanonstart på den tredje perioden när Oscar Johansson reducerade efter bara 58 sekunder. När laget jagade en kvittering drog egna produkten Daniel Öhrn på sig en utvisning för interference – och då var SSK skoningslösa.

Pär Edblom sköt snyggt 3–1 i fem mot fyra, hans andra mål för dagen, och hemmalaget kopplade greppet igen.

Jumbon tog sig tillbaka på nytt när Erik Nyström rakade in 2–3 i öppet mål. Det sedan Tim Sandberg lämnat retur på ett skott från Pelle Hallin.

Men närmare än så kom aldrig Timrå. I stället punkterade hemmalaget matchen när Pär Edblom noterades för sitt tredje mål.

Karlskrona vann toppmötet

I Västerås tog Karlskrona tre tunga toppmötespoäng. Ett smart defensivt KHK vann med 3–1 i en tät match. Blekingelaget befäster därmed sin andraplats i tabellen.  Vita Hästen kom till mellandagsmötet med Rögle med tre raka förluster. Men det blev ett lite försenat julfirande i Himmelstalundshallen när hemmalaget vann med 3–1.