Det hockeyallsvenska kvalet är ett getingbo.

Efter dagens matcher – halvvägs in i kvalserien – har ALLA klubbar fortfarande chans till avancemang.

Kvalet till hockeyallsvenskan är fortfarande ovisst.

Men nu är det fördel Västervik och Huddinge som tog tunga segrar mot de närmaste konkurrenterna.

Trots att Huddinge inte hade vunnit någon andraperiod i kvalet så var det just i andraperioden i hemmamötet med Troja/Ljungby som laget avgjorde matchen.

Först snodde Adam Hansen pucken i mittzonen, avancerade fram och avlossade ett vasst handledsskott i mål.

Ännu en puckstöld låg även bakom 2–0 kort senare.

Johan Lindholm snodde åt sig pucken av en Troja-back, åkte sig fri och pricksköt in pucken.

Och det räckte till seger.

Troja hade en tung press i den tredje perioden, tryckte in ett reduceringsmål men Huddinge kunde hålla ut och vinna med 2–1.

Veteranen hjälte

Västervik kom till Västerås med ett skadeskjutet lag och kunde endast ställa upp med tre formationer.

Dessutom hade nygamle tränaren Mattias Karlin valt att kasta in 38-årige Jonas Fransson i buren igen, efter flera månader som reserv, och det skulle visa sig bli ett genidrag.

Fransson tvingades förvisso släppa in en puck, när Oskar Pettersson gjorde 1–0 till Västerås knappt halvvägs in i matchen, men innan den andra pausvilan hade Västervik vänt på matchen.

Och 1–2 stod sig ända in i slutminuterna.

Men när Västerås tog ut målvakten kunde Patrik Blomberg skicka in 1–3 och därmed är Västervik ny serieledare i kvalet.

Stark vändning

Piteå såg helt avsågat ut efter en period i Borlänge och på väg att börja tänka på en ny säsong i division 1.

Men en stark mellanperiod såg till att hoppet fortfarande lever.

Joakim Högberg, Jonatan Harju och Carl Becker vände 0–2-underläge till 3–2-seger på drygt fem minuter.

Det betyder att kvalserien till hockeyallsvenskan är ett getingbo i halvtid.

Samtliga lag har fortfarande chansen på avancemang och endast fem poäng skiljer mellan serieledaren Västervik och jumbon Piteå.