”Fantastisk känsla, glömmer det aldrig”

Publicerad 2017-12-29

NEW YORK. William Nylander rånade VM-kompisen Oliver Ekman-Larsson i natt.

Han tog helt enkelt pucken av den hyllade Arizona-backen – och prickade in ett snyggt mål.

– Det var en härlig kväll för oss, säger Auston Matthews som själv gjorde mål, på en Nylander-passning, i sin stora återkomst till Phoenix efter 7-4-segern.

Toronto hade ledningen med 4-2 mot Arizona i Gila River Arena när William Nylander, i slutet av andra perioden, gjorde mot Oliver Ekman-Larsson som Björnligan brukar göra mot Joakim von Anka.

Den småländske backstjärnan hade just, som siste man, fört pucken över egen blålinje när ”Lill-Nyllet” – som vann VM-guld med ”OEL” i våras – helt sonika klev fram och snodde pucken av honom, störtade iväg i friläge och satte spiken-i-kistan-målet.

– Ja, vi förlorade för att vi begick för många grava individuella misstag, suckar Arizona-coachen Rick Toochet med tydlig hänvisning till den olyckliga situationen på sin presskonferens efter matchen..

”Fantastisk känsla”

Nylander var också inblandad i matchens mest omtalade sekvens. Han stod för den utsökta framspelningen när Auston Matthews i mitten av första perioden gjorde sitt första mål hemma i Arizona.

– En fantastisk känsla...det målet kommer jag inte glömma. Det var överhuvudtaget en härlig kväll för oss, säger superstjärnan.

Torontos andre svensk, backen Andreas Borgman gjorde inga poäng, men hamnade i slutet av matchen i sitt första slagsmål i NHL – med unge Anthony Duclair.

Efter  att ha blivit nollade två matcher i rad lyckades Washington inte bara hänga några kassar mot Boston hemma i huvudstaden i natt – de vann till och med.

Det började dock illa igen, redan efter drygt två minuter hade gästerna ledningen med 2-0 – och när de första minuterna var över kunde bestörta fans konstatera att laget med några av världens farligaste målskyttar inte lyckats göra ett enda mål på sju perioder.

Men sedan lossande det, bland annat stänkte Alex Ovetjkin in 24:e för säsongen, och till slut vann Caps med 4-3 efter straffavgörande.

Inga svenskpoäng noterades.

Det gick inte som Jonathan Drouin hade hoppats när han första gången sedan sommarens trejd till Montreal i natt kom tillbaka till Tampa.

Habs tog visserligen ledningen med 1-0 i början av andra perioden, men hemmalaget vände och vann med 3-1,

Steven Stamkos prickade in två av målen och Victor Hedman stod för en assist.

Vegas Golden Knights skrev historia genom att ta sjätte raka segern i natt – borta mot starka LA Kings.

En dylik svit har inget expansionslag i NHL någonsin tidigare mäktat med.

Matchen i Staples Center stod 2-2 efter full tiden, sedan avgjorde David Perron på övertid.

Svenske skyttekungen William Karlsson gick för en gångs skull av isen utan poäng.

Nya radarparet Sam Gagner och Thomas Vanek var isens kungar när Canucks vann det gamla hatmötet mot Chicago hemma i Rogers Arena med 5-2.

Herrarna gjorde två mål vardera och producerade sammanlagt åtta poäng tillsammans.

Även Alex Edler stod för en poäng, i form av en assist.

Mikael Backlund gjorde sitt åttonde mål för säsongen i Calgarys bortamatch mot San Jose. Det räckte till en poäng, men hajarna vann till slut med 3-2 efter straffavgörande.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se