Ishockey

Jättehyllningen i Frölundas öppningsvinst

Av: 

Emil Eiman Roslund

Hans Abrahamsson

HOCKEY

STOCKHOLM/GÖTEBORG. Nya unga Frölunda imponerade i premiären.

Supertalangen Lucas Raymond gjorde mål och hyllades – men Roger Rönnberg lyfte fram en annan junior: 

– Alla pratar om Lucas, men Kalle (Henriksson) skulle jag kunna prata om i flera dagar. Tycker han är fantastisk, säger Frölundatränaren. 

Inför ett folktomt Scandinavium vann Frölunda med klara 3–0 mot ett annat tippat topplag, HV71

Sju spelare var 20 år eller yngre i det lag som Roger Rönnberg ställde på isen i premiären. De unga spelarna var inte bara med – de levererade också. Linus Nässén, 20, gjorde 2–0 målet och Lucas Raymond, 18 fastställde slutresultatet till 3–0 med ett kliniskt avslut i powerplay. 

Efter några säsonger där Frölunda inte släppt fram så många juniorer får Roger Rönnberg nu jobba med många yngre spelare. 

– Det är kul. Jag kommer ihåg att förr i tiden gjorde jag det och var till och med så tokig fick hålla på med ett juniorlandslag, haha. Nu har jag hållit på med gubbar ett tag så det här är väldigt väldigt roligt. 

Hyllas av Rönnberg

Lucas Raymond tippas gå högt i höstens draft och hyllades av C More-experten Niklas Wikegård som Sveriges största talang. Nu fick han göra mål redan i den första matchen, dessutom i han specialitet: powerplay.

– Det var skönt att den gick in, jäkligt bra screen av Mursak också. Jag försökte sikta på första och den gick in den här gången, så det var skönt.

Hur viktigt var det?

– För mig är det alltid skönt att göra mål, speciellt första matchen, och jag vill vara en producerande forward. Men på något sätt är det vinsten som är det viktigaste, säger Raymond.

Förväntningarna är stora på den högerfattade göteborgaren och Roger Rönnberg är nöjd med vad han sett under försäsongen: 

– Han blir bättre hela tiden i sin roll i PP. Han börjar att se mer och mer avslappnad ut. Han ser fantastisk ut på träning, det har inte ni fått se, men det har jag följt hela sommaren och försäsongen. Han tar steg hela tiden. 

Men när det kommer till individuell prestation i premiären tvekar inte Rönnberg att lyfta fram en annan ung spelare: 

– Ser man Kalle Henriksson i dag…, alla pratar om Lucas men Kalle skulle jag kunna prata om i flera dagar. Tycker han är fantastisk där ute. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Galna dramat i Leksands premiär

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Frölunda Indians

HV71

Lucas Raymond

Niklas Wikegård