”Finns inget intresse för Henrik Lundqvist”

Då kan han köpas ut

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvists framtid kan avgöras under de kommande dagarna.

Mycket pekar på att han köps ut från sitt kontrakt med New York Rangers.

– Det finns inget trejdintresse för Henrik Lundqvist just nu, säger TSN:s expert Darren Dreger.

I helgen öppnades fönstret för NHL-klubbarna att köpa ut spelare från sina kontrakt. Ett fönster som är öppet till 8 oktober, dagen innan free agent-perioden börjar.

”Tiden är kommen”

Henrik Lundqvists framtid i New York Rangers har diskuterats flitigt under säsongen. 38-åringen har ett år kvar på kontraktet, men han har blivit utkonkurrerad mellan stolparna av Alexandar Georgijev och Igor Sjestjorkin,

– De vill behandla Henrik Lundqvist med den respekt han har förtjänat. Men de måste gå vidare, de har djup på målvaktspositionen och tiden är kommen, säger TSN-experten Darren Dreger.

Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN

”Kommer vara tufft”

Enligt Dreger har New York Rangers undersökt möjligheterna att trejda Lundqvist, men intresset är noll i nuläget. Det lämnar kvar ett alternativ: Lundqvist blir utköpt.

– Vad jag har fått höra från mina källor är att det beslutet inte kommer att tas i helgen, men det kommer att vara ett tufft beslut när de väl tar det, säger Dreger.

Tuff marknad

Skulle Lundqvist köpas ut är det fritt fram att skriva kontrakt med en ny NHL-klubb. Men det återstår att se vilka möjligheter som kommer att finnas. Mycket pekar på att det är en stark grupp målvakter på free agent-marknaden. Bland annat ryktas Braden Holtby, Jacob Markström och Robin Lehner vara tre målvakter som kan komma att stå utan kontrakt i oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE