Andersén anmäls för tacklingen mot Rydahl

Av: Hans Abrahamsson, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestads Gustav Rydahl fick bryta lördagens förlustmatchen mot Brynäs på grund av en skada.

Nu anmäls Niclas Andersén till disciplinnämnden för sin bentackling mot FBK-forwarden.

Och när domen nu har kommit står det klart att Andersén stängs av i tre matcher – och tvingas också böta 26 500 kronor.

Det var redan i den första perioden av SHL-mötet mellan Färjestad och Brynäs som FBK-lagkaptenen Gustav Rydahl tvingades bryta.

Detta efter en bentackling från Brynässpelaren Niclas Andersén.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

– Eftersom han gick av i matchen finns det en risk att han blir borta. Sedan om han blir borta i morgon och tränar måndag eller blir borta en månad har jag ingen aning om, sade Färjestadtränaren Johan Pennerborn om omfattningen av Rydahls skada efter 3–5-förlusten.

”Vinklar ut sitt vänstra ben”

Nu står det i alla fall klart att han som utdelade tacklingen anmäls till disciplinnämnden. Detta efter att situationsrummet granskat lördagens matcher.

”Brynäs nr 9 Niclas Andersén kommer med fart från eget mål och vinklar ut sitt vänstra ben som med kraft träffar Rydahls vänstra knä”, står det bland annat i anmälan.

Den 32-årige Brynäsbacken straffades inte för tilltaget under själva matchen, men straffet i efterhand är desto hårdare.

Domen meddelades vid 13-tiden under söndagen och Andersén stängs av i tre matcher. Han tvingas också böta 26 500, vilket är 12,5 procent av hans månadslön, som då uppgår till 212 000 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE