Islossning för poängkungen – men Skellefteå förlorade

Publicerad 2020-10-12

Joakim Lindström fick äntligen göra mål för Skellefteå.

Men det räckte inte.

Frölunda vann med 3–2 efter att supertalangen Lucas Raymond avgjort straffläggningen.

Frölunda HC

På sex matcher i SHL-inledningen hade Oscar Möller stått för en assist och Joakim Lindström var poänglös.

I ett försök att väcka stjärnduon hade veteranerna placerats i olika kedjor. Och det gav effekt – i alla fall för Joakim Lindström.

Missade straff

Men till en början såg det mörkt ut.

Frölunda tog ledningen med 2–0 efter att Patrik Carlsson och Johan Sundström gett Frölunda ledningen med 2–0.

Med några minuter kvar av mittperioden fick Joakim Lindström ett drömläge att reducera när Skellefteå fick straff. Med ett par snabba dragningar försökte han finta bort Johan Mattsson i målet men fick se pucken glida iväg utan att få den på mål.

Men bara minuten efter fick han revansch när han snyggt sköt in reduceringen i bortre krysset.

– Det är inte första gången han prickskjuter in en kasse. Den sitter hur fint som helst, säger C Mores expert Harald Lückner.

Det var Lindströms första mål och poäng den här säsongen.

– Det enda som gäller är att försöka se framåt och inte bakåt. Viktigaste är att laget vinner. Sen vill man alltid göra mål och vrider och vänder på varje sten för att kunna göra mål nästa match, säger Lindström.

Raymond avgjorde

Men 36-åringen var inte färdig där. Med drygt fem minuter kvar att spela dribblade sig Andreas Wingerli snyggt fram mot mål och försökte runda Mattsson. Det lyckades han inte med men däremot letade sig pucken fram till Lindström som enkelt vinklade in sitt andra mål för kvällen.

Matchen gick till slut till straffar där Lucas Raymond var den enda som satte sitt försök. Joakim Lindström fick chansen med Skellefteås sista straff men en storspelande Johan Mattsson räddade och Frölunda tog hem segern med 3–2.

– Det är väl straffräddningarna. Det blir straffar och det är där vi i tar en extrapoäng. Så jag får säga dem, säger Mattsson på frågan om vilka av alla räddningar han var mest nöjd med.